Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Csank János pár nap alatt csodát tett Sopronban

2005.07.17. 16:31
A labdarúgó Szuperkupa első mérkőzésén a kupagyőztes és szinte teljesen átalakított Sopron 4-2-re verte az összeszokott bajnoki címvédő Debrecent. A soproni csapat frissen szerzett román légiósai lendületet és színt vittek a játékba, döntő érdemeket szereztek a sikerben.
Idén első alkalommal írták ki oda-visszavágós rendszerben a labdarúgó Szuperkupát, és idén vált biztossá, hogy a sorozat történetében először vidéki lesz a győztes.

Sikeresen mutatkozott be a nagyszalontai légió

A soproni vezetőedző Pintér Attila helyére kedden kinevezett Csank János beiktatásakor még nem tudta, milyen hadrendben és legfőképp milyen összeállításban fogja csapatát pályára küldeni szombaton, ám hogy jól döntött választásakor, azt az eredmény és a mutatott játék maximálisan igazolja. Igaz Csank gondjait jelentősen mérsékelte, hogy az új soproni tulajdonos, a román-osztrák kettős állampolgárságú Marius Vizer öt román labdarúgót irányított Nagyszalontáról a városba. (Őket Csank már ismerhette, hiszen korábban volt arról szó, hogy átveszi a gárda szakmai munkájának felügyelését.)

Az érkezettek közül ketten a támadásokban jeleskedtek, és döntő érdemeket szereztek a Sopron 4-2-es győzelmében. A korábban a Fradit erősítő Sorin Cigan fia, Chritian az első percektől veszélyes volt, kis híján már a második percben megszerezte első soproni gólját, de akkor Csernyánszki a helyén volt.

Cotan: öt perc alatt két gól

Alin Cotan viszont öt perc alatt szerzett két gólt. Előbb Éger mellett tizenöt méterről a kapu bal oldalába csavart, majd egy előrevágott labdára ő startolt a legjobb ütemben, maga mögött hagyta a védőket, és meg sem állt a kapuig.

A Debrecen részéről Bogdanovic jelentett veszély, kis híján már az első félidőben szépített, és az ő elpuskázott helyzetével kezdődött a második játékrész is. Nem hibázott viszont a túloldalon a Sopron, miután a 65. percben Habi szabálytalanul akasztotta a tizenhatoson belül Cigant, és a jogosan megítélt büntetőt Lazic a kapu bal sarkába gurította.

Horváth és Sándor gólja a hajrában

Aztán nagy szerencsével, egy nagy védelmi hiba után elérte első gólját a Loki. Horváth kapus összefutott a labdáért igyekezve egyik védőjével, ami így Kiss elé került, aki az üres kapuba passzolt. A hajrában még mindkét oldalon esett egy gól, Horváth András szép cselek után nem kegyelmezett, de hogy a jövő szerdai visszavágón nagyobb eséllyel léphessen pályára a Debrecen, arról Sándor Tamás gondoskodott, aki Bernáth beívelése után fejelt a kapuba.

A szerdai Újpest elleni felkészülési mérkőzés után a védelem tengelyé megváltoztatta Supka Attila szakvezető, Éger mellé Hegedűs került - a 3-1-es sikerrel záruló találkozón Máté volt Éger párja -, ám a változtatás nem hozta meg a várt eredményt. A Debrecen védőmunkájának jelentősen javulnia kell a Hajduk Split elleni Bajnokok ligája selejtező előtt, különben a horvátok könnyen továbbjuthatnak. A Split a hosszabbításban Kranjcar szabadrúgásával verte ugyancsak a Szuperkupában a Rijekát.

Jegyzőkönyv:
FC Sopron - Debreceni VSC-AVE Ásványvíz 4-2 (2-0)
Sopron, 2500 néző
V.: Erdős
Sopron: Horváth T. - Bagoly, Fehér Z. (Sira, 68.), Costisor, Hanák - Ibric, Lazic, Horváth A., Cotan (Sifter T., 58.) - Cigan (Dumitra, 70.), Csordás
Debrecen: Csernyánszki - Kiss Z., Éger, Hegedűs, Halmosi - Dombi (Nikolov, a szünetben), Habi, Sándor T., Madar Cs. (Bernáth, 84.) - Mészáros (Dzsundzsák, 60.), Bogdanovic
gól: Cotan (29., 34.), Lazic (66., büntetőből), Horváth A. (77.), illetve Kiss (72.), Sándor T. (86.)
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft