Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Gera tovább izzad a sikerekért

2005.07.19. 11:13
A múlt héten tért vissza csapatához, a West Bromwich Albionhoz Gera Zoltán. A magyar válogatott csapatkapitánya kiheverte kéztörését, ám edzője a felkészülési meccseken egyelőre kíméli, hogy az augusztus közepén kezdődő bajnoki rajton jó formában legyen.
"Már nagyon vártam, hogy újra a csapattársaimmal edzhessek. Egyedül ugyan dolgoztam a pihenőm alatt is, de hiányoztak az igazi tréningek és a többiek" - nyilatkozta Gera Zoltán a skysports.com-nak, amikor a múlt héten visszatért a West Bromwich Albionhoz.

Törött kézzel is játszott

A 26 éves középpályásnak az előző szezon utolsó meccsén tört el a keze, ám utána június 4-én még pályára lépett és két gól szerzett a magyar válogatottban. Bryan Robson vezetőedző 11 nappal több pihenőt adott neki, hogy nyugodtan gyógyulhasson, igaz egy speciális edzéstervvel engedte csak haza.


Gera Zoltán
Visszatérése után egy félidőt játszott az MK Dons elleni, 1-0-ra megnyert felkészülési meccsen, ám a múlt pénteki, Crewe elleni találkozót ki kellett hagynia: a kezéből akkor műtötték ki a rögzítő csavarokat. Már majdnem teljesen felépült, így százszázalékos munkát végezhet.

"Rendesen fel kell készülnöm"

"Követtem az átigazolási híreket, és örülök, hogy senki nem ment el. Nagyon keményen kell dolgoznom, de szívesen izzadok, mert tudom, milyen nagy feladatok várnak rám a Premier League-ben. Rendesen fel kell készülnöm" - fogadkozott a válogatott csapatkapitánya, akit az év egyik PL-tizenegyébe is beválasztottak.

Az előző szezonban majdnem ötven tétmeccsen szerepelt, ezért Robson továbbra sem sietteti a visszatérését, a következő tesztmeccseken is valószínűleg még keveset játszatja, és fokozatosan terheli.

A szurkolókért játszik

Gerának persze így is sokkal könnyebb lesz felkészülnie az idényre, mert a teljes előszezont a WBA-val töltheti, míg tavalyi klubváltásakor csak közvetlenül a bajnoki rajt előtt érkezett Angliába.

"Egy éve ilyenkor azért izgultam, mi fog rám várni. Idén jó barátokhoz térek vissza, és azon leszek, hogy a következő hónapokban annyit fejlődjek, amennyit csak lehet. Ismét örömöt akarok okozni a WBA-szurkolóknak" - mondta az albioni kedvenc.