Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Kapic a FIFA-nál is feljelentette a Ferencvárost

2005.07.20. 19:58
A szlovén válogatott középpályása, Adem Kapic a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség segítségével igyekszik hozzájutni ahhoz a pénzhez, amivel a Ferencváros tartozik neki. A Fradi szerint Kapic szerződést szegett, és hajlandó a pereskedésre.
A szlovén Adem Kapic 2002. január harmincegyedikén szerződött a Ferencvároshoz, és gyorsan meghatározó játékossá vált, hiszen labdaszerzésben az átlag fölé emelkedett. Teljesítménye felkeltette a szlovén válogatott kapitányának figyelmét, és nemcsak meghívást kapott, hanem be is mutatkozhatott.

Kapic nem akart ártani a csapatnak

Kapic és Fradi viszonya tavasszal mérgesedett, mert a játékos feljelentette a klubját, mert nem fizette ki neki jogosan járó prémiumát. (Tavasszal többször a juniorcsapatba száműzték tette miatt.) Kapic nem árulta el, hogy mennyivel tartoznak neki - vélhetőn több millióval -, azt azonban bejelentette, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez (FIFA) fordult, és a szervezetet segítségével igyekszik hozzájutni pénzéhez.

"Sajnálom, hogy nem sikerül békében elválni attól a klubtól, ahol pályafutásom legsikeresebb időszakát töltöttem" - mondta a középpályás a 100% Fradinak. "Soha nem akartam ártani a Ferencvárosnak, a klub kizárólag saját magának köszönheti a kialakult helyzetet. Több mint egy évig türelmesen vártam a pénzemre, majd amikor nem láttam esélyt a helyzet megoldására, feljelentettem a Ferencvárost a ligánál" - tette hozzá.

Pontlevonás is lehet Fradi büntetése

A Ferencváros vezetősége kész a pereskedésre, mert szerintük többször szerződést szegett Kapic, mi több: kártérítési igényüket is jelezték. Azt egyelőre nem tudni, hogy a játékos melyik csapatban folytatja pályafutását.

Ha a FIFA a játékosnak ad igazat, akkor akár pontlevonással is sújthatják a Fradit, plusz kizárhatják az átigazolási szezonból, ami akár végzetes is lehet a csapatnak, ha a meghatározó játékosok elhagyják a csődközeli helyzetben lévő egyesületet.