Alfréd
-3 °C
3 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

A Debrecené a Szuperkupa

2005.07.20. 21:58
A labdarúgó Szuperkupa második, debreceni mérkőzésén a bajnoki címvédő hazai csapat könnyedén verte 3-0-ra a helyzetig is alig jutó Sopront. Így összesítésben 5-4 arányban bizonyult jobbnak riválisánál, és történetében először hódította el a trófeát.
A Szuperkupa első soproni mérkőzésén a kupagyőztes csapat meglepően jó játékkal 4-2-re verte a bajnok Debrecent. A Sopron román légiósai - elsődlegesen Cigan és Cotan - színt és lendületet vittek a játékba, és nagyobb különbséggel is felülmúlhatták volna riválisukat. Ettől függetlenül nem a Sopron volt az esélyes, hiszen a Loki hazai pályán bármelyik magyar csapatot képes két góllal verni.

Kerekes lőtte az első gólt

A Debrecen nem kezdett elsöprő lendülettel, az első helyzetre több mint tíz percet kellett várni, akkor Halmosi szöglete után Sándor fejelt kapura hat méterről, középről, de néhány centit tévedett. Csakúgy mint tíz perccel később Kerekes, aki Bogdanovics passza után lövés helyett hasra esett, jóllehet nem ért hozzá a védő, így nem is kaphatott tizenegyest.

A harmincadik percben viszont már lőtt Kerekes, és a labda a jobb sarokban kötött ki. A csatárnak nagy szerencséje volt, hogy előtte maradt a labda, részint mert tizenhat méteres bombája előtt a hátára pattant, no meg a román védő Ibric jelentősen alászaladt Szathmári felívelésének.

Sándor pazar támadást fejezett be

Három perc múlva nagyszerű és gyors támadást vezetett a Debrecen, és újabb gólt ért el. Sándor indítása után Bogdanovics húzott el a jobboldalon, betört a tizenhatoson belülre, visszagurított, Kerekes azonban az elvetődő védők miatt nem lőtt, hanem még egyet tolt a labdán, ami az érkező Sándor elé került, aki a tizenhatos vonaláról belsővel a bal felsőbe csavart.

A fordulás után a Debrecen már nem igazán erőltette a játékot, ám így is gólt szerzett. Egy szöglet után Sándor az ötösön álló Máté elé fejelt, a védő pedig félfordulatból a jobb felsőbe emelt. A frissen igazolt válogatott csatár, a szerb Brnovic első labdaérintéséből gólt fejelt - Sándor remek lövőcsele után passzolt hozzá -, de mivel lesen állt, Bede érvénytelenítette a találatot.

Sira nagy helyzetet hibázott a hajrában

Az utolsó félórááában unalmassá vált a játék, a Sopron meg sem tudta közelíteni szombati játékát, első helyzetét a lefújás előtt két perccel alakította ki, akkor Sira egyedül tört kapura, de Csernyánszkiba lőtte a labdát. A Debrecen összesítésbeli sikere jottányi veszélyben sem forgott.

Jegyzőkönyv:
DVSC-AVE Ásványvíz - FC Sopron 3-0 (2-0)
Debrecen, 5000 néző, V: Bede
gólszerzők: Kerekes (31.), Sándor (34.), Máté (55.)
sárga lap: Nikolov (22.), Máté (36.), Habi (45.), illetve Horváth A. (41.), Costisor (63.), Fehér (87.)
DVSC: Csernyánszki - Nikolov, Éger, Máté, Szatmári - Madar, Habi, Sándor (Dombi 72.), Halmosi (Szabó O. 82.) - Kerekes (Brnovic 59.), Bogdanovic
Sopron: Horváth T. - Bagoly, Ibric, Costisor - Fehér, Lazic, Horváth A., Hanák, Cotan (Dumitra 73., Sifter 78.) - Csordás, Cigan (Sira 54.)