Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Huszti Metzbe szerződött, olasz válogatottat akar a Debrecen

2005.07.22. 16:58
A Ferencváros válogatott játékosa, Huszti Szabolcs hároméves szerződést kötött a francia első osztályban szereplő Metzbe szerződött. A szabályoknak megfelelően a Fradi csak nevelési költségtérítést kapott. A szerdai Bajnokok Ligája-selejtezőre készülődő Debrecen az olasz válogatott harminchét éves Guiseppe Signorit szeretné leigazolni.

A magyar labdarúgó válogatott ballábas játékosa, Huszti Szabolcs eredményesen keresett csapatot magának a nyáron, hiszen pénteken a francia első osztályban szereplő szerződött. Huszti három évig lehet a legutóbbi bajnokságban a tizenhatodik helyen végző csapat játékosa - adta hírül a 100% Fradi. Az egyesületnek volt már magyar játékosa, de Tóth Mihály nem tudott gyökeret ereszteni, és kölcsönadták.

Nevelési költségtérítés jár a Fradinak

A francia bajnokság a jövő hét végén már meg is kezdődik, a Metz a Paris Saint Germain vendégeként mutatkozik be, Huszti természetesen már játszhat.

Mivel a játékosnak június végén lejárt a szerződése a Ferencvárosnál, így a klub nem kap érte pénzt, viszont a szabályoknak megfelelően nevelési költségtérítésre igényt tarthat. Ennek összegét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Pires is játszott a Metzben

Huszti vélhetően nem lesz ismeretlen a metzi szurkolók előtt, hiszen játszott a városban rendezett franciák elleni május végi - elveszített - barátságos mérkőzésen. A klub legjobb eredménye egy bajnoki ezüstérem 1998-ból, az akkori gárdát erősítette a későbbi Európa-bajnok jelenleg az Arsenalt erősítő Robert Pires.

A szerdai, Hajduk Split elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre készülődő Debrecen olasz válogatott csatárral szeretné kivívni a továbbjutás. A klub honlapján megjelent információ szerint a '94-es világbajnokságon ezüstérmes Guiseppe Signori akár már a szombati nagyvárad elleni edzőmérkőzésen pályára léphet.

Signori hét gólt lőtt a válogatottban

Signori az olasz ligában 344 alkalommal lépett pályára és 188 gólt szerzett, a válogatott szerelést huszonnyolcszor húzta magára, és hét találatig jutott.

Hat évig futballozott a Lazio csapatában, majd egy évig a Sampdoriát erősítette, ezt követően hat esztendeig a Bologna játékosa volt. Itt fejezte be olaszországi pályafutását, tavaly az Iraklisz Szaloniki együttesébe igazolt, és öt mérkőzésen kapott szerepet, gólt nem lőtt. Görög klubjával végül szerződést bontott, mivel nem fizették ki járandóságát, így jelenleg nincs csapata.