Sára, Márió
2 °C
6 °C

Robinho a Real Madridé

2005.07.22. 11:01
Kapcsolódók (10)
Tízhónapos bizonytalanság után csütörtökön a Real Madrid szerződtette Robinhót, a Santos támadóját. A 21 éves brazil válogatott játékosért 24 millió eurónak megfelelő dollárt fizetett a klub.
"Álmom, hogy egyszer a Barcelonában szerepelhessek, ott, ahol Romario, Ronaldo és Rivaldo is nagy játékos lett" - nyilatkozta 2003 elején Robinho a World Soccer című szaklapnak, ám csütörtökön kiderült, vágya - egyelőre - nem teljesülhet: közel egyéves huzavona után leszerződtette a Real Madrid.

Lemondtak 16 millió euróról

"Huszonnégy millió eurót (5,9 milliárd forint) fizettünk érte, ami a kivásárlási összeg 60 százaléka. A maradék negyven a játékost és a menedzserét illetné, de ők lemondtak a pénzről" - idézte a Real első számú szóvivőjét, Antonio Garcia Ferrerast a két legnagyobb madridi sportlap, a Marca és az AS.

A madridiak már tavaly ősszel tízmillió eurós ajánlatot tettek a 21 éves támadóért, ám a Santos elnöke, Marcelo Texeira ennyiért nem akarta elengedni. A problémát fokozta, hogy a presidente korábban megígérte Robinhónak, 10 millióért mehet, de meggondolta magát, és jóval többet akart kicsikarni a spanyoloktól.

Perrel fenyegetőzött

"Eldőlt. Robinho már csak a transzfert igazoló papírra vár, és utazik. Lemondott az átigazolási díj 40 százalékáról, csakhogy beteljesítse az álmát, és a Real Madridban játszhasson" - mondta a megállapodás után a futballista ügynöke, Wagner Riberio.

Néhány hete Robinho kijelentette, már csak a Real érdekli, nem ment el a Santos edzéseire, és tétmeccsen sem lépett pályára. Azzal fenyegetőzött, munkaügyi pert indít a Santos ellen, így Texeira engedett.

A Real idei első sztárigazolása

Egyelőre nem tudni, hány évre és milyen gázsiért költözik Európába a brazil válogatott sztár, eddig ő maga nem is beszélt az üzletről. "Spanyolország ideális a brazil focistáknak, és jól ismerem a Real edzőjét, Vanderley Luxemburgót" - nyilatkozta még a megegyezés előtt. A továbbiakban két világklasszis honfitársával, Ronaldóval és Roberto Carlosszal játszhat egy csapatban.

A Real Madrid a nyári igazolási szezonban korábban csak két kevésbé ismert uruguayi focistát - Pablo Garcia, Diogo - igazolt le. Mindhárom új szerzemény szinte biztosan eljön Magyarországra is, az augusztus 14-i Real-Puskás Ferenc-válogatott gálameccsre.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft