Emőke
-4 °C
9 °C

Trapattoni visszavágott Matthäusnak

2005.07.23. 20:31
Egykori edzője, az olasz Giovanni Trapattoni azonnal visszaüzent Lothar Matthäusnak, aki bírálta a Stuttgartot, mert leigazolta a Milan dán válogatott csatárát, Tomassont.
A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus sokszor került már bajba nyilatkozatai, vagy a Sport Bildben rendszeresen megjelenő cikkei miatt. Először és leghangosabban azt nehezményezte, hogy korábbi csapattársa, akivel azóta nincsenek jó viszonyban, Jürgen Klinsmann lett a német kapitánya. (Szerinte a csatár kicsinálta őt.) Emellett Verebes József szakkommentálása sem tetszett neki a horvátok elleni vesztes vb-selejtezőn, majd az egyik újságíró kollégát szidta rángó szájjal.

Matthäus Schumacherbe is belekötött már

Ha a helyzet úgy hozta, akkor beszólt a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumachernek is, vagyis nagyon hálás lehet neki a bulvársajtó, mert mindenkit képes kritizálni. Igaz nyilatkozatai nem mindig stimmelnek nyelvileg, egyszer például azt mondta: "nem dughatunk homokot a fejünkbe."

Ezúttal azt bírálta, hogy a Stuttgart Kuranyi helyett korántsem olyan minőségű játékost igazolt le Tomasson személyében, aki pótolni tudná őt. Tomasson a Milanból költözött Stuttgartba - nyolcmillió euróba került -, és szerződtetésében nyilván közrejátszott a frissen kinevezett szakvezető, Giovanni Trapattoni akarata. (Kuranyi a Schalkéhoz igazolt.)

Kevés siker, kevés szó

Matthäusnak olaszországi légióskodása idején, az Internél épp Trapattoni volt az edzője, aki gyorsan vissza is vágott neki. "Kevés siker, kevés szó" - kezdte. "Lotharnak először is sikereket kellene felmutatni, mielőtt ítéleteket mondana" - jelentette ki.

Az olasz edző volt a válogatott kapitánya is, és tizenkilenc címet - bajnoki aranyak, kupagyőzelmek, BEK-győzelem - gyűjtött be eddig, míg Matthäus mindössze egyet. Trapattoni legutóbb a portugál Benficánál edzősködött, és bajnoki címhez vezette a nagy múltú klubot.