Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Köpködés és dulakodás a Real edzőmeccsén

2005.07.25. 18:06
A Real Madrid Japán turnéján meglepetésre 3-0-ra kikapott a Tokyo Verdy együttesétől. David Beckhamet az egyik hazai futballista leköpte, Ronaldo elégtételt vett.
Botrányos meccsen kapott ki a világot idén nyárom is körbeturnézó Real Madrid Japánban. A királyi gárda meglepetésre 3-0-ás vereséget szenvedett a japán Tokyo Verdy együttesétől.

Köpés volt, dulakodás nem

A találkozó szünetében kínos jelenetek játszódtak le az öltözőfolyosón: Ronaldo és Michel Salgado be akart rontani a japánok öltözőjébe, mert az első félidőben Toda állítólag leköpte David Beckhamet.

"Senki sem szereti ezt. Társaim látták a köpést, s nem örültek neki" - mondta Beckham.

Az angol középpályás viszont mosolyogva válaszolt a folyosói történteket firtató kérdésre: "Nem volt semmi különös. Csak néhány szó hangzott el...".

Vanderlei Luxemburgo, a Real Madrid vezetőedzője azt állítja, hogy Toda már a kezdés után "megtalálta" Beckhamet.

"Provokálta a játékosomat. Toda akkor rúgta meg Beckhamet, amikor a játékvezető más irányba fordult. Emiatt a szünetre néhány futballista felkapta a vizet" - jelentette ki a tréner.

A japán Beckhamet okolja

Toda ellenben azt állítja, az angol játékos volt az oka a balhénak.

"Megrúgott, majd megsértettem. A káromkodásaim után néhányszor az irányába köptem, de egyszer sem találtam el" - mondta a japán labdarúgó.

A Tokyo Verdy az elmúlt hetekben pocsékul szerepelt: az ellenfelek hat találkozón összesen 26 alkalommal vették be a kapuját. Emiatt a klubvezetőség elbocsátotta Osvaldo Ardiles vezetőedzőt.

Három hét múlva Budapesten

A spanyol gárda a múlt héten fejezte be amerikai túráját: Chicagóban 3-1-re nyert a mexikói Chivas és 2-0-ra a helyi Galaxy ellen Los Angelesben. Szombaton Kínában a Peking Hyundai csapatát győzte le 3-2-re. A Real július végéig még egy japán és egy thaiföldi csapattal mérkőzik meg távol-keleti körútja során. Az együttes augusztusban Ausztriában edzőtáborozik, s onnan látogat Magyarországra, hogy 14-én pályára lépjen a Puskás Ferenc Válogatott ellen, Budapesten.