Mária
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Gyepesből sem csinált pénzt az FTC

2005.07.27. 15:47
A Ferencváros és a magyar futballválogatott védőjét, Gyepes Gábort klubja az év végéig kölcsönadja az angol másodosztályú Wolverhampton Wanderersnek. A nagy múltú csapatnak opciós joga lesz a játékos megvételére, noha az anyagi gondokkal küzdő FTC közel százmillió forintot remélt az üzletből.
Az angol másodosztályú Wolverhampton Wanderers két hete hívta edzésre és próbajátékra a magyar válogatott védőjét, Gyepes Gábort. A Port Vale elleni mérkőzésen Gyepes jó benyomást keltett, elmondása szerint passzai sikerültek, becsúszásainál nem hibázott, és a vezetőedző, Glenn Hoddle újabb esélyt a játékosnak hétvégén, aki élt is vele.

Opciós jogot is szerzett a Wolves

Gyepes szerdán már azért utazott Angliába, hogy aláírja szerződését. A Ferencváros úgy állapodott meg a korábban kétszeres bajnok csapattal - 1958-ban és egy évre rá nyertek -, hogy az év végéig kölcsönbe adja egyik kulcsjátékosát, jövőre azonban csak úgy maradhat a Wanderersnél, ha fizetnek érte.

A szezonnak komoly tervekkel nekivágó Wolves-nak természetesen opciós joga lesz a védő megvásárlására. A szerződés anyagi vonzatáról egyelőre nem hoztak semmit nyilvánosságra, korábban viszont az jelent meg, hogy kétszázötvenezer fontot, vagyis közel nyolcvankilenc millió forintot kellene fizetnie az angoloknak.

A második fordulóban Torghellét foghatja

Gyepes így biztosan nem játszhat a Ferencváros minszki, csütörtöki UEFA-kupa visszavágó mékőzésen. Az angol bajnokság augusztus hatodiki nyitányán viszont alighanem számítanak rá az élvonalból kiesett Southampton ellen. Augusztus kilencedikén pedig akár Torghelle Sándorral is összecsaphat, hiszen a Crystal Palace-t fogadják.