Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Csiro: Nagyon be vagyok tojva

2005.07.27. 12:03
A szerda esti Bajnokok Ligája-selejtező a horvát Hajduk Splitnek talán fontosabb, mint a magyar bajnok Debrecennek, hiszen a klub csődbe mehet, ha nem üti el a továbbjutástól a mieinket. A vb-bronzérmes horvát szakvezető, Csiro Blazsevics bizakodik, és ugyan magabiztosan nyilatkozik, tart a meccstől.
Szerdán a Debrecen megteheti az első lépést, hogy a Ferencváros után tíz évvel, második magyar csapatként tagja legyen a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek. Ehhez először a horvát Hajduk Split gárdáján kell túljutnia, majd siker esetén a következő selejtező körben várhatóan egy jóval nehezebb - pénteken kisorsolt - ellenfél várhat Sándor Tamásékra.

Supka: Majd a pályán válaszolunk

Debrecenben a májusi bajnoki győzelem óta tart a futballőrület, ami minden bizonnyal szerdán tetőzhet. Supka Attila, a magyar együttes vezetőedzője bízik csapatában, és reméli sikerül olyan eredményt elérni az első találkozón, mely bizakodásra adhat okot a továbbjutást illetően.

Supka nem foglalkozik a horvátok sajtóban tett magabiztos, olykor már lebecsülő nyilatkozataival, mint mondta: "jó csapat a Hajduk Split, többször is láttuk a gárdát, de a játékosaim majd a pályán válaszolnak." A szakember elmondta, játékosai közül csak Böőr és Virág nem játszhat a találkozón. A meccsre amúgy nincs külön prémium, ezt csak továbbjutás esetén kapnak a játékosok.

Csökkentették a jegyárakat
Azok a bérletesek, akik már korábban megvásárolták belépőjüket a Split elleni mérkőzésre, a jegyváltás helyszínén, a Royal Casinóban plusz egy jegyet vehetnek át térítésmentesen. A klub ugyanis átértékelte a Hajduk Split elleni mérkőzés jegyárairól korábban hozott döntést, és arra az elhatározásra jutott, hogy azok, akik éves belépőt vásároltak, kedvezményben részesüljenek. Erre azért is kerül sor, mert a bérletes helyekre szóló jegyek a vártál nehezebben fogynak. A nem bérletesekről sem feledkezett meg a klub: számukra olyan kedvezmény lesz, hogy a Loki első hazai bajnokijára, a Zalaegerszeg ellen a Split elleni jeggyel bemehetnek a mérkőzésre.

Esélytelen a Debrecen

A szokásos módon készítette fel játékosait a Debrecen elleni meccsre Csiro Blazevic, írja a horvát Index. A világbajnoki bronzérmes horvát válogatott egykori szövetségi kapitánya szerint a Debrecen nagy szívességet tenne csapatának, ha a Hajduk sztárja, Niko Kranjcar külön emberfogót kapna. "Kranjcarnak semmi gondja nem szokott lenni őrzőivel, az esetek nyolcvanöt százalékában megoldja a helyzetet" - nyilatkozta Blazevic.

Blazevic szerint ugyanakkor a Debrecen taktikailag kitűnően felkészített csapat, az ő elvei szerint játsszák a focit. Ennek ellenére úgy vélte, hogy a Debrecennek "nagyon kevés esélye van" - írja a Vecernji List.

Blazevic fél és visszavágna

"Úgy fogunk elbánni a Debrecennel, mint a macska az egérrel" - üvöltötte Blazevic, akit nagyon felbőszített, hogy a magyar újságok tudomása szerint öt-hat gólos debreceni sikert jósoltak. A Vecernji List kommentárja szerint Blazevicből a félelem beszélt, hiszen ezen a meccsen múlhat edzői karrierje további alakulása. Ezt később maga is beismerte.

"Remegek, nagyon be vagyok tojva. A debreceni nagyerdei stadionban kezdődik Csiro új európai menetelése, a legfontosabb az eddigiek közül" - beszélt magáról egyes szám harmadik személyben.

A Hajduk Split vezetőedzője, az 1998-as világbajnokságon bronzérmes horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, másodszor találkozik a debreceni labdarúgócsapattal, és most szeretne törleszteni a két évvel ezelőtti kudarcért. "Nincsenek szép emlékeim Debrecenről, hiszen a Varteksszel itt kellett búcsúznunk az UEFA Kupától" - emlékezett vissza a szakember.

Kranjcarék bizakodóak

Zlatko Kranjcar, a Hajduk sztárjának szövetségi kapitány édesapja szerint a Hajduk felkészülése jó volt, és nincs okuk aggodalomra. Ugyanakkor Kranjcar szerint Splitben mindenki fél a Debrecentől, még Ciro Blazevic is. A kapitány mindenesetre bízik a Hajduk sikerében, még akkor is, ha a klub kulcsjátékosait veszítette el. Mint mondta, fia, Niko remek formában van, nagyon elégedett volt a sztárcsatár teljesítményével a horvát szuperkupában és a bajnokság első fordulójában is.

Niko Kranjcar, a Hajduk legnagyobb sztárja magabiztosan várja a szerda esti összecsapást. A horvát válogatott mostani szövetségi kapitányának fia szerint a Hajduk jóval esélyesebb. "Mindenképpen olyan eredményt szeretnénk elérni, amellyel a második mérkőzésen már nem lehet gondunk a továbbjutással" - mondta a középpályás. Az újságírók az esélyekről is faggatták Kranjcart, hogy mit tart a rivális legfőbb erősségének. Erre a fiatal futballista így válaszolt:"Miért? Van olyan?"

A selejtező második fordulójának első összecsapását a 36 éves Knut Kircher vezeti. A német sportember egy éve tagja a nemzetközi szövetség (FIFA) keretének. Asszisztensei Volker Wezel és Harry Ehing lesznek. A találkozót a Sport2 közvetíti, 20 óra 45 perctől.