Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Ellopták a Chelsea kabalafiguráját

2005.08.02. 14:04
Miközben a játékospiacot bevásárlásaival és ajánlataival átrendezi a Chelsea, az angol futballbajnokot nagy kár érte: ellopták a kabalafigurát, Stamford oroszlánt.
Hétfő este a Chelsea szokásától eltérően nem egy újabb nagy igazolást jelentett be, hanem veszteségről számolt be. A Stamford Bridge-ről még július 23-án lopták el a klub egyetlen kabalafiguráját. A belső kamerák rögzítették, ahogy ismeretlenek elvitték Stamford oroszlánt - írta a Daily Mirror.

Remélik, megint visszacsempészik

A klub közleményben "könyörgött", aki tud, segítsen a kabala visszaszerzésében. A Chelsea-nél emlékeztettek arra, nem ez az első eset, hogy Stamford eltűnt otthonról. Néhány éve ugyancsak ellopták, és az akkori felhívást követően a stadion főbejáratánál hagyták az oroszlánt.

A londoni kékek most is ebben bíznak.

Stamford az egyetlen kabalája a klubnak, így ha nem kerül elő, újabb milliós átigazolást kell finanszíroznia Roman Abramovics orosz klubtulajdonosnak, viccelődött a Mirror.

Akik helyettesíthetnék

Az első számú jelölt a lap szerint a walesi sztár, Cyril hattyú (Cyril the Swan), a Swansea City közismert kabalafigurája. Ő azonban nem vágyódik el a tartományból, jegyzik meg.

A másik kiszemelt Claret mackó, a Motherwell figurája: neki lehet, hogy menekülnie kell Skóciából, a hétvégén ugyanis összetűzésbe került a rendőrséggel. A Motherwell az első fordulóban 4-4-es döntetlent játszott a Celticcel, amely épp a két csapat előző szezonbeli meccsén bukta el a bajnoki címet. Claret egy táblát tartott a Celtic-szurkolóknak, amelyen az állt: McDonald's - kettőt egy áráért. A provokáció arra utalt, hogy Scott McDonald's góljain múlott a glasgowiak aranya.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?