Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Ellopták a Chelsea kabalafiguráját

2005.08.02. 14:04
Miközben a játékospiacot bevásárlásaival és ajánlataival átrendezi a Chelsea, az angol futballbajnokot nagy kár érte: ellopták a kabalafigurát, Stamford oroszlánt.
Hétfő este a Chelsea szokásától eltérően nem egy újabb nagy igazolást jelentett be, hanem veszteségről számolt be. A Stamford Bridge-ről még július 23-án lopták el a klub egyetlen kabalafiguráját. A belső kamerák rögzítették, ahogy ismeretlenek elvitték Stamford oroszlánt - írta a Daily Mirror.

Remélik, megint visszacsempészik

A klub közleményben "könyörgött", aki tud, segítsen a kabala visszaszerzésében. A Chelsea-nél emlékeztettek arra, nem ez az első eset, hogy Stamford eltűnt otthonról. Néhány éve ugyancsak ellopták, és az akkori felhívást követően a stadion főbejáratánál hagyták az oroszlánt.

A londoni kékek most is ebben bíznak.

Stamford az egyetlen kabalája a klubnak, így ha nem kerül elő, újabb milliós átigazolást kell finanszíroznia Roman Abramovics orosz klubtulajdonosnak, viccelődött a Mirror.

Akik helyettesíthetnék

Az első számú jelölt a lap szerint a walesi sztár, Cyril hattyú (Cyril the Swan), a Swansea City közismert kabalafigurája. Ő azonban nem vágyódik el a tartományból, jegyzik meg.

A másik kiszemelt Claret mackó, a Motherwell figurája: neki lehet, hogy menekülnie kell Skóciából, a hétvégén ugyanis összetűzésbe került a rendőrséggel. A Motherwell az első fordulóban 4-4-es döntetlent játszott a Celticcel, amely épp a két csapat előző szezonbeli meccsén bukta el a bajnoki címet. Claret egy táblát tartott a Celtic-szurkolóknak, amelyen az állt: McDonald's - kettőt egy áráért. A provokáció arra utalt, hogy Scott McDonald's góljain múlott a glasgowiak aranya.