Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A lakótelepiek kiverték a Celticet

2005.08.03. 00:50
A Bajnokok Ligája keddi selejtezőjét a címvédő Liverpool könnyedén vette. A Celtic mindent megtett, hogy az egy héttel ezelőtt összeszedett ötgólos hátrányt kiegyenlítse, a bravúr azonban elmaradt.

Ki hitte volna a Bajnokok Ligája sorsolásakor, hogy a két világhírű brit csapat közül az egyik bukásra van ítélve. Senki, talán még a pozsonyi lakótelepi fiúk sem hittek a bravúrban, hát még a litván Kaunas játékosai.

Liverpool: mint egy simogatás

Az első fordulóban a címvédő Liverpool Litvániában győzött 3-1-re, a visszavágó nem sok jót ígért a baltiaknak. És mégis, a vendégek sokáig állták a nem túl ijesztő vörös-rohamokat, de a 77. percben a vendégkapusnak nem maradt más, mint gratulálni Gerrardnak. Vagy bosszankodni a bekapott gól miatt, nem ismerjük Sarunas Kilijonas vérmérsékletét.

De még nem volt vége. Tíz perc múlva a francia Cissé - a litvániai mérkőzés után - ismét a hálóba talált. Azért Sarunas Kilijonasszal a világ kapustársadalmának többsége cserélt volna a mérkőzés után. Két gólt kapni a BL-címvédő otthonában olyan, mint egy simogatás.

Artmedia Petrzalka: tovább Európába

Azok a földlakók, akik még nem szegődtek a gumiasztalon ugrálás vagy a strandkézilabda hívének, visszafojtott lélegzettel várták a Celtic-Petrzalkát. Az 5-0-ás szlovák győzelmet hozó első mérkőzés után a skótoknak csoda kellett a továbbjutáshoz, de valami azt súgta a szakértőknek: ha az első húsz percben gólt lőnek a skótok, akkor a csoda nem lehetetlen.

Ezek a szakértők aztán húsz perc elteltével egyre gyakrabban kapcsoltak át filmcsatornákra, de Thompson a 22. percben megbüntette őket, 1-0 a Celticnek. A pszichológia iránt vonzódó Hartson a félidő utolsó percében, a lehető legjobb lélektani pillanatban két gólra növelte az előnyt. A szakértők hümmögtek a félidőben: ha még kettőt lőnek a skótok, az kevés.

A második félidőt nem úgy kezdték a hazaiak, mint akik négynél meg akarnak állni. McManus már az 54.percben gólt lőtt, majd Beattie 4-0-ra módosított. Mégis megálltak a hazaiak. A lakótelepi fiúk végül is boldogan mehettek vissza, hiszen megadatott nekik, hogy ne csak petrzalkai dühöngőben, hanem Európában is tovább focizzanak.

A Liverpool a CSZKA Szófia-Tirana, az Artmedia a Partizan Beograd-Sheriff Tiraspol mérkőzés győztesével küzd meg a főtáblára jutásért.