Judit
2 °C
7 °C

A félelem negyedórája Splitben

2005.08.03. 22:42
A Hajduk Split híres-hírhedt szurkolócsoportjának, a Torcidának vehemensebb tagjai nehezen viselték, hogy csapatuk megsemmisítő vereséget szenved el egy héten belül másodszor a BL selejtezőinek 2. fordulójában a Debrecen labdarúgóitól. Ezért előbb a magyar szurkolókkal, majd később a rendőrökkel akartak közelharcot vívni. Miután egyik sem sikerült, a stadiont kezdték el szétszedni.
A találkozó elején, a nemzetközi mérkőzéseken megszokott módon, a hangos bemondón keresztül köszöntötték a magyar csapat játékosait, vezetőit, szurkolóit. Nem is történt semmi rendkívüli a debreceniek harmadik góljáig.

A harmadik gól volt a gyujtópont

Halmosi második találata után a horvátok híres-hírhedt szurkolócsoportjának, a Torcidának békésebb tagjai leszedték a pályát elválasztó kerítésről zászlóikat és hazaindultak. A "vehemensebbek" azonban a Loki szurkolóit szemelték ki maguknak.

Az sem zavarta őket, hogy a magyar szurkolók a stadion másik végében voltak, elindultak. A rohamrendőrök azonnal észlelték a "próbálkozást", és vízágyúval próbálták a megvadult szurkolókat a helyükön tartani.

Új ellenségkép: a rendőrök

A Torcida tagjai tehetetlenségükben zászlókat kezdtek égetni, amitől azonban a műanyag székek is felgyulladtak. Ez azonban nem volt még elég, elkezdték bontani a stadiont, majd a "leszerelt" 2-3 méteres födém darabokat a rendőrök közé dobálták. A békésebb horvát szurkolók kifütyülték sajátjaikat.

A rendőrök már hanggránátot is bevetettek, miközben a VIP-szektorban helyet foglaló magyar szurkolók és családtagok félelmükben nem tudtak kihez fordulni. A Hajduk sajtófőnöke ugyan negyedóránként bement a páholyba és mosolyogva mondta: no problem, ez azonban nem nyugtatta meg a magyar szurkolókat, akik rettegve várták az első félidő lefújását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?