Pongrác
11 °C
27 °C

A félelem negyedórája Splitben

2005.08.03. 22:42
A Hajduk Split híres-hírhedt szurkolócsoportjának, a Torcidának vehemensebb tagjai nehezen viselték, hogy csapatuk megsemmisítő vereséget szenved el egy héten belül másodszor a BL selejtezőinek 2. fordulójában a Debrecen labdarúgóitól. Ezért előbb a magyar szurkolókkal, majd később a rendőrökkel akartak közelharcot vívni. Miután egyik sem sikerült, a stadiont kezdték el szétszedni.
A találkozó elején, a nemzetközi mérkőzéseken megszokott módon, a hangos bemondón keresztül köszöntötték a magyar csapat játékosait, vezetőit, szurkolóit. Nem is történt semmi rendkívüli a debreceniek harmadik góljáig.

A harmadik gól volt a gyujtópont

Halmosi második találata után a horvátok híres-hírhedt szurkolócsoportjának, a Torcidának békésebb tagjai leszedték a pályát elválasztó kerítésről zászlóikat és hazaindultak. A "vehemensebbek" azonban a Loki szurkolóit szemelték ki maguknak.

Az sem zavarta őket, hogy a magyar szurkolók a stadion másik végében voltak, elindultak. A rohamrendőrök azonnal észlelték a "próbálkozást", és vízágyúval próbálták a megvadult szurkolókat a helyükön tartani.

Új ellenségkép: a rendőrök

A Torcida tagjai tehetetlenségükben zászlókat kezdtek égetni, amitől azonban a műanyag székek is felgyulladtak. Ez azonban nem volt még elég, elkezdték bontani a stadiont, majd a "leszerelt" 2-3 méteres födém darabokat a rendőrök közé dobálták. A békésebb horvát szurkolók kifütyülték sajátjaikat.

A rendőrök már hanggránátot is bevetettek, miközben a VIP-szektorban helyet foglaló magyar szurkolók és családtagok félelmükben nem tudtak kihez fordulni. A Hajduk sajtófőnöke ugyan negyedóránként bement a páholyba és mosolyogva mondta: no problem, ez azonban nem nyugtatta meg a magyar szurkolókat, akik rettegve várták az első félidő lefújását.