Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

'Megszégyenített bennünket a Debrecen'

2005.08.04. 10:02
A Debrecen Splitben aratott 5-0-ás Bajnokok Ligája-selejtezőbeli sikere után a horvát együttes edzője biztos benne, hogy támadni fogják, azonban önként nem mond le. A magyar oldalon Supka Attila büszke játákosaira és bízik benne, a Manchester ellen is sikerül szép eredményt elérnni.
"Gratulálok a Debrecennek a jó eredményhez. A magyar együttes jobban, szervezettebben játszott mindkét találkozón, megérdemelten jutott tovább" - mondta Ciro Blazevic, a Hajduk Split trénere a Debrecentől elszenvedett hazai, ötgólos vereséggel végződött Bajnokok Ligája-selejtező után.

"Hiába tettünk meg mindent a győzelem illetve a továbbjutás érdekében, nem sikerült jobb eredményt elérnünk, mint Debrecenben" - mondta letörten a horvát edző.

Blazevic nem mond le

Blazevic szerint az első gól sokkolta fiatal csapatát, amely nem tudta elviselni ezt a nyomást. Ugyanakkor biztos benne, hogy szurkolótól, vezetőtől rengeteg támadást kap az elkövetkezendő időben, azonban önszántából nem mond le.

A horvátokkal '98-ban világbajnoki bronzérmet nyert szakvezető szerint majd a Manchester elleni két találkozó mutatja meg a Loki igazi erejét. "Két éve láttam utoljára a Debrecent, azóta azonban igazi európai élcsapattá nőtte ki magát. Ha egy szóban kellene összefoglalnom a párharcot, azt kell mondanom, megszégyenített minket a magyar együttes" - zárta összegzését Blazevic.

Supka: Büszke vagyok játékosaimra


Megcsináltuk, amit elképzeltünk.

"Megcsináltuk, amit elképzeltünk. Splitben is nyerni akartunk és úgy gondolom játékunkkal rászolgáltunk a továbbjutásra" - kezdte értékelését Supka Attila a magyar bajnok edzője.

"Nagy feszültség volt bennünk, már az első meccs előtt is, hiszen egy számunkra ismeretlen ellenféllel szemben kellett bizonyítanunk, rengeteg új játékos szerepelt ugyanis a Hajdukban. Éppen ezért büszke vagyok játékosaimra, mert mindkét meccsen ráerőltették akaratukat az ellenfélre, így kettős győzelemmel léphettünk tovább" - folytatta Supka, majd elmondta, a bajnoki cím mellett ez a kettős siker eddigi edzői pályafutása csúcsa.

Nem sikerült a megfélemlítés

Supka számára furcsa volt, hogy a találkozó vége felé a horvát szurkolók szinte kinevették sajátjaikat, míg egy-egy szép debreceni megoldásnál megtapsolták Halmosiékat. "A horvátok már a meccs elején meg akartak félemlíteni minket, azonban játékosaim nem foglalkoztak velük és a második gól után igazán felszabadultan tudtak játszani" - magyarázta a győzelem kulcsát a magyar edző.

A jövővel kapcsolatban Supka csak annyit mondott, amennyiben játékosai ugyanúgy tudnak küzdeni egymásért a Manchester United ellen a következő selejtezőkörben, mint tették a horvát bajnok ellen, akkor akár már az Old Traffordon is eredményesek lehetnek, és szép eredménnyel zárhatják az angol sztárcsapat elleni párharcot.

Fülbevaló helyett fokhagyma
Még a magyarországi találkozó előtt Ciro Blazevic úgy nyilatkozott, amennyiben kiveri őket a Debrecen, ugyanolyan fülbevalót fog hordani, mint a Supka Attila, a Debrecen trénere. A sajtótájékoztatón aztán a magyar edző úgy nyilatkozott, nem akarta megszégyeníteni nagynevű "ellenfelét", ellenben gondolkodott rajta, hogy egy fokhagyma füzért átad neki. Az apropót az szolgáltatta, hogy Supka észrevette, a horvátok edzésén Blazevic végig egy rózsafüzért szorongatott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!