Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megvan a jövő évi foci-vb első eltiltottja

2005.08.05. 10:41
Sokba került a német labdarúgás egyik nagy ígéretének tartott huszonegy esztendős Mike Hankénak, hogy a júniusi Konföderációs Kupa bronzmeccsén kiállították. A játékvezető egy kemény belépő után azonnal piros lapot adott, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) ezután példátlanul szigorúan büntetett.
Egy év múlva rendezik a németországi labdarúgó-világbajnokságot, azonban máris megvan a torna első eltiltottja. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) ugyanis a vb első két mérkőzéséről tiltotta el Mike Hankét, a házigazda német válogatott huszonegy éves játékosát.

Sárga lapja sem volt

Az idén nyáron a Schalkétól a Hannoverhez szerződött támadót a júniusi Konföderációs Kupa bronzmeccsén - melyet hosszabbítás után Németország nyert 4-3-ra Mexikó ellen - az ötvennegyedik percben elkövetett szabálytalansága miatt ítélték el ilyen súlyosan. A játékos egy bedobást követően lépett be keményen ellenfelének, a televíziós lassítások után azonban nem tűnt olyan súlyosnak az eset, mégis azonnali piros lap és a kiállítás lett a következménye.

Hanke a tornán egyébként ezen a meccsen volt először kezdő a német válogatottban, de a csoportmeccsek alatt, a Tunézia ellen 3-0-ra megnyert találkozón így is szerzett egy gólt. A támadót az eltiltáson kívül ráadásul 6500 svájci frank megfizetésére is kötelezték. A döntéssel a fiatal futballistának jelentősen csökkentek az esélyei, hogy újra bekerüljön a nemzeti tizenegybe.

A szankció azért lett ilyen súlyos, mert a Nationalelf rendezőként a vb-ig már nem játszik a hivatalos FIFA-mérkőzést, csak barátságos találkozókon lép pályára. Ha a németek selejtezőket is vívnának, Hankénak nem kellene lemondania már most lemondania a világbajnokság első két meccséről.

Csalódott németek

"Nagyon el vagyok keseredve. Túlságosan kemény büntetésnek érzem egy fiatal játékos számára, hogy egy évvel a vb-rajt előtt két mérkőzésről is eltiltsák" - mondta Oliver Bierhoff, a német válogatott menedzsere. Gerhard Mayer-Vorfelder, a Német Labdarúgó Szövetség elnöke szintén sajnálatát fejezte ki a FIFA határozatával kapcsolatban.