Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Zavargásokba torkollott az olasz futballcsapat kizárása

2005.08.09. 18:07
Összecsaptak a rendőrséggel a bundázás miatt az olasz foci harmadosztályába visszasorolt Genova szurkolói.
Utcai harcok törtek ki Genovában, miután az Olasz Labdarúgó Szövetség végleges döntése értelmében a város csapata a következő szezont csak a harmadosztályban kezdheti meg. Korábban bebizonyosodott, hogy a Genoa a második vonal (Serie B) zárófordulójában a Veneziának eljuttatott 255 ezer eurós kenőpénzzel biztosította feljutását az élvonalba.

Könnygázzal végződött a békés tiltakozás

A mintegy kétezer szurkoló eleinte békésen tiltakozott a határozat ellen, ám csakhamar rárontott a kivezényelt rendőrökre. A rendbontás során a megvadult hívek kukákat gyújtottak fel, és palackokkal dobálták meg a rendfenntartókat, akik könnygázzal "válaszoltak". Személyi sérülésekről nem érkezett jelentés.

Mínusz három ponttal a harmadik ligába

Az ítélet értelmében a Venezia elleni 3-2-es sikert "előkészítő" klubelnököt, Enrico Preziosit és az általános igazgatót, Stefano Capozuccát öt évre eltiltották a futballtól, csakúgy mint a másik fél igazgatóját, Francesco Dal Cint. A velenceiek két játékosát, Massimo Borgobellowot és Martin Lejsalt is megbüntette a bizottság: előbbi hat-, míg utóbbi öthónapos eltiltást kapott. A Genoa a Serie C1 küzdelmeit három pont levonással kezdheti meg.

Fogy a Serie A

A Serie A mezőnye így erősen foghíjas egyelőre, hiszen a genovaiak kizárása mellett korábban a Messina és Torino nevezését anyagi okok miatt elutasította a szövetség, ezzel a 20 csapatos pontvadászat rajtjára jelenleg 17 együttes készülhet indulása biztos tudatában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?