Kivel játszott kedden a Manchester?

2005.08.10. 14:49
Az új tulajdonosok "debütálásával", a Glazer-éra kezdetével foglalkozik az angol sajtó a Manchester United Debrecen elleni 3-0-s Bajnokok Ligája-selejtezőmeccse kapcsán. A lapok alig tesznek említést a DVSC játékáról, elfelejtik Halmosi Péter meg nem adott gólját és Roy Keane aggresszív játékát. Dicsérik viszont a "Három R"-t, vagyis Ruud van Nistelrooyt, Wayne Rooney-t és Cristiano Ronaldót, a visszavágót formalitásnak mondják.
Nem is a látott játék, inkább a az új tulajdonos Glazer család "bemutatkozása" az Old Traffordon foglalkoztatta az angol újságokat a Manchester United-Debrecen Bajnokok Ligája-selejtező másnapján. Az Premier League harmadikja simán verte 3-0-ra a magyar futballbajnokot.

A bojkottot hirdetők büszkék

A legnagyobb példányszámú brit lap, a The Sun gyakorlatilag alig tesz említést a Debrecenről. A BL-selejtező kapcsán a legtöbbször Malcolm Glazer és fiai kerülnek elő. A MU-t a nyáron megvásárló "klánnak" ez volt az első mérkőzése a tranzakció óta és sok szurkoló ellenségesen fogadta Glazeréket. Bojkottot hirdettek, és hétszázan tüntettek a főbejáratnál, össze is tűztek a rendőrséggel, de nem tartóztattak le senkit. A Sun idézi a távolmaradó szurkolók büszke képviselőjét, aki felidézte, tizenegyezerrel voltak kevesebben kedden a "Cold Traffordon", mint egy éve, szintén BL-selejtezőn a bukaresti Dinamo ellen. Igaz, hétezer hely a bővítés miatt eleve le volt zárva, míg a debreceniek ezer jegyet nem használtak fel a nekik fenntartott háromezerből.


A Glazer-fivérek elégedettek voltak
Formalitás a visszavágó

Az amerikaiak felé lojális Sir Alex Ferguson szerint semmi gond nem volt a szurkolókkal, akik most is a csapat mögött állnak. A menedzser azt is elújságolta, a Glazer-testvérek gratuláltak a győzelemhez a meccs után és húsz percet töltöttek az öltözőben. "A fivérek otthon vannak a sportban" - dicsérte új főnökeit Sir Alex.

A meccstudósításban a bulvárlap megállapította, a talán legnagyobb terhet viselő Wayne Rooney góljával és a két másik találat előkészítésével győzelemre vezette a Unitedet és gyakorlatilag formalitássá tette a budapesti visszavágót.

Az "R"-trió a téma

A Sun megjegyzi, többször úgy tűnt, a "termetes középpályás" Éger László állt a Manchester és a nagyarányú győzelem közé.

A "Három R", áll több szigetországi lap címoldalán is, utalva a mezőnyből kiemelkedő Wayne Rooney, Ruud van Nistelrooy, Cristiano Ronaldo trióra. Így tesz a Daily Mail is, amely Ferguson hosszas fejtegetését idézi arról, hogy csatárai jóval felülmúlhatják tavalyi góltermelésüket és fontos volt, hogy mindannyian betaláltak a Debrecennek.

A "Három R" - írja a Mirror és szintén Fergusont idézi, a Lokiról gyakorlatilag nem tesz említést a bulvárlap.

Halmosi lesgólja

A Telegraph szerint a Glazer-éra úgy kezdődött, ahogy az amerikai multimilliárdos fiai azt elképzelték. Csakúgy, mint a többi lap, kiemelik, hogy a stadionon kívül tüntetőkkel ellentétben, az arénában gratuláló szurkolók fogadták őket, akik az öklük helyett autogram-füzeteket nyújtottak feléjük.

A lap szerint ugyancsak tét nélküli a visszavágó, ha csak valami megfoghatatlan nem történik a második összecsapáson, aklkor "a Glazerek üzleti tervei biztonságban vannak, akárcsak ők voltak kedd este az Old Traffordon."

A Telegraph Cristiano Ronaldo játékát emeli ki, a cikkíró szerint a portugált egyedül durva szabálytalanságok árán tudták megállítani a debreceni védők.

Az angol lapok közül szinte kivételként említi Halmosi Péter második félidő elején lőtt gólját az újság, amit a cikkíró szerint les miatt érvénytelenített a spanyol játékvezető.

Megemlékeznek a durván, kiállítást érő szabálytalanságokkal játszó Roy Keane lecseréléséről is: az írt "diplomatikusan" vitte le Ferguson.

A Times Kerekesnek adja a gólt

A The Times is megemlíti Halmosi gólját, bár teljesen más összefüggésben: a meg nem adott találatot Kerekes Zsombornak adják és a látottakkal megegyezően a Gary Neville elleni szabálytalanságot említik.

A lap szerint a MU rutingyőzelmet aratott a közepes magyar bajnok ellen.  • Hírek
  • Csok