Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Misztikus hangok Zidane visszatérése körül

2005.08.10. 16:24
Titokzatos, ellenállhatatlan erő hajnalban, vagy a testvéri győzködés, esetleg a válogatott hiánya vette-e rá Zinedine Zidane-t arra, hogy egy év szünet után visszatérjen a francia nemzeti csapatba. A világklasszis futballista még nem döntötte el, ezért össze-vissza nyilatkozik.
Valószínűleg maga sem érti teljesen, vagy nem akarja tudatni a közvéleménnyel Zinedine Zidane, miért tér vissza hamarosan a francia futballválogatottba.

Hangok hajnal háromkor

A nemzeti csapattól a tavalyi portugáliai Eb után visszavonult világ- és Európa-bajnok középpályás a France Footballnak nemrég azt mondta, hangokat hallott, amelyek arra bíztatták, öltse magára újra a francia mezt.

"Hajnali háromkor hirtelen felébredtem és beszéltem valakivel - idézte fel sejtelmesen a történteket - Rejtély, ne próbálja meg, nem fogja kitalálni, ki volt az."

"Valaki olyan, akivel lehet, hogy soha nem fog találkozni. Nem tudom elmagyarázni. Az a személy létezik, de ez az egész nagyon messziről jött. Aztán a következő néhány órában eldöntöttem, újra játszom a válogatottban" - magyarázta a futballmagazin újságírójának.

Döbbenet, gyökerek, ellenállhatatlan erő

"Megdöbbentem ettől az erőtől, amely irányította a cselekedeteimet, olyan volt számomra, mint egy kinyilatkoztatás" - győzködte tovább beszélgetőpartnerét a harminchárom éves futballista. Bejelentése a visszatérésről azért is volt meglepő, mert az utóbbi hónapokban többször is kizárta ennek lehetőségét.

Hirtelen vissza akart térni a gyökereihez, amikor profi futballista lett, amikor "egy senki" volt, amikor senki nem ismerte még és nyugodtan tanulhatott.

"Úgy éreztem, mindezt visszakaptam és egy elfojthatatlan erő szállt meg. Engedelmeskednem kellett annak a hangnak, amely tanácsot adott nekem" - tette kerekké a titokzatos döntés történetét.

A másik verzió: hiányzott a válogatott

Zidane misztikus története már ekkor ellentmondott korábbi nyilatkozataival, hiszen egy másik francia lapnak, a L'Equipe-nek azt mondta, egyszerűen hiányzott neki a válogatott, és különben is, csak ideiglenesen vonult vissza.

A harmadik változat: a bátyjával beszélte meg

A France Football-interjú megjelenése után azonban újabb magyarázattal szolgált döntése hátteréül.

"Semmi vallási vagy más rejtély nincs a visszatérésem mögött, a testvéremmel beszéltem meg, hogy újra játszom a válogatottban" - lepte meg a szurkolókat ezúttal az olasz La Gazetta dello Sportban.

"Egyszerűen csak nem akartam elárulni, ki volt ez a személy. Amikor viszont megláttam, hogy az interjúmat félreértelmezték, úgy éreztem, meg kell magyaráznom, kire gondoltam valójában."

Valaki kamuzik

Három interjú, három változat, Zinedine Zidane valahol egészen egyszerűen kamuzott, vagy talán a France Football akarta színesebbé tenni a sztárral készített sokadik interjúját.

Igaz, a pályán lenyűgöző játékra képes futballista a témában már korábban is több komolytalan nyilatkozatot tett. Április elsején azt mondta, szívesen játszana a válogatottban, majd néhány nappal később saját honlapján cáfolta ezt és leírta: végleg szakított a nemzeti együttessel.

Egyelőre az tűnik biztosnak, hogy Zidane egy hét múlva, augusztus 17-én játszik újra a kékeknél, az Elefántcsontpart elleni barátságos mérkőzésen, Montpellier-ben, a szintén régi-új Claude Makelele és Lilian Thuram társaságában.