Piroska
3 °C
4 °C

'Nem szabad komolyan vennünk a Real-meccset'

2005.08.12. 14:05
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus az argentinok elleni jövő szerdai meccset fontosabbnak tartja, mint a Real Madrid ellenit, de minkét alkalommal nyerni akar. Egyelőre nem tudni, játszani fog-e a kapitány a Puskás Ferenc tiszteletére rendezett összecsapáson. Nyilasi Tibor felvetését, miszerint a debreceni játékosokra érdemes lenne építeni, butaságnak minősítette.
A már szokásosnak mondható húszperces késéssel - ezúttal is Lothar Matthäus időzött el hosszan választottjaival - kezdődött el a magyar labdarúgó-válogatott péntek déli sajtótájékoztatója.

Egyedülálló lehetőség

Miután az izlandi meccsen - 3-2-re nyert a magyar csapat - Bárányos Zsolt érdemelte ki a mieink közül a legjobb minősítést, ő egy hűtővel gazdagodott, és szó eshetett a soron következő két barátságos mérkőzésről. Vasárnap este nyolctól a Puskás Ferenc válogatott névre keresztelt nemzeti csapat a Real Madriddal, míg szerdán - fél hattól - az argentinokkal mérkőzik.

"Egyedülálló lehetőség előtt állunk, sok játékos egy eddig kevésszer tapasztalt közegben és nemzetközi figyelemmel kísérve mutathatja meg képességeit" - kezdte mondandóját a magyar kapitány.

Matthäus nem említette pályára lépését

A korábbi aranylabdást egyáltalán nem zavarja, hogy a Real Madrid ellen nem a legerősebb összetételben küldheti pályára játékosait - a légiósok ugyanis bajnoki találkozót játszanak -, mert már korábban is előfordult, hogy a sorozatos lemondások után nélkülöznie kellett labdarúgókat.

Arra ugyanakkor nem tért ki, hogy ő pályára lép-e. "Nem szabad komolyan vennünk a Real elleni találkozót, a show-ra, a szórakozásra kell helyezni a hangsúlyt, de a megfelelő hozzáállás létfontosságú, és természetesen szeretnénk győztesen levonulni a pályáról" - magyarázta.

Az argentin meccs a fontosabb

Hozzátette, az argentinok elleni meccs a fontosabb számára, mert az jelent közvetlen felkészülést a szeptemberi Málta illetve a Svédország elleni hazai vb-selejtezőkre. "A világ egyik legerősebb gárdája ellen is nyerni szeretnénk" - vázolta fel elképzelésit.

A kapitány sajnálja, hogy Hajnal Tamásra és Juhász Rolandra ezúttal nem számíthat, és bokaszalag húzódása miatt a pár napja a Wolverhamptonba igazoló Gyepes Gábor sem léphet pályára.

Mi a buta gondolat?

Aztán hosszan reagált Nyilasi Tibor megállapítására, miszerint a Debrecenre érdemes lenne építeni a válogatottat. "Nem szeretnék senkit megsérteni, de ez egy buta gondolat. Szükségtelen erről vitázni, mert Dombi és Sándor lemondta a válogatottságot, a külföldieket értelemszerűen nem szerepeltethetem" - érvelt. Éger, Halmosi, Kerekes vagy Nikolov Balázs csapatba állításáról azonban nem alkotott véleményt, így előfordulhat, hogy a bajnokcsapatból ezúttal sem kap senki szerepet kezdőként az argentinok ellen.

Hagyjanak békében dolgozni

"Ezek után meglehet, hogy sokkal erősebben fogok védekezni, ha a munkámba bele akarnak szólni. Hagyjanak békében dolgozni - most már látom, ez nem olyan egyszerű Magyarországon -, és kérem, fogják vissza magukat a csapatösszeállítást bírálók, vagy önkéntes tanácsot adók. Hogy mondjam meg Gerának: ezentúl egy másik csapat épül, őt pedig kihagyjuk?" - értetlenkedett, és szavaiból érződött, nem törekszik arra, hogy átérezze a kérdés lényegét.

A Real Madrid és az argentinok elleni mérkőzésre is kaphatók még a jegyek. A csapat menedzsere az nb1.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy Diego Maradona is Budapestre jön szerdán, ám ezúttal ezt a hírt nem erősítették meg.

A meghívottak
Király Gábor (Crystal Palace), Rabóczki Balázs (FC København), Fülöp Márton (Tottenham Hotspur) - kapusok

Bodnár László (Roda JC), Takács Ákos (Ferencváros), Nikolov Balázs (Debreceni VSC), Vanczák Vilmos (Újpest FC), Stark Péter (Győri ETO FC), Éger László (Debreceni VSC), Balog Zoltán (Ferencváros), Komlósi Ádám (Debreceni VSC), Huszti Szabolcs (FC Metz), Rósa Dénes (Ferencváros), Vadócz Krisztián (Budapest Honvéd), Böőr Zoltán (Debreceni VSC), Tóth Norbert (Újpest FC), Bárányos Zsolt (Budapesti Vasas), Buzsáky Ákos (Plymouth Argyle), Halmosi Péter (Debreceni VSC), Vincze Ottó (Győri ETO FC), Illés Béla (MTK Budapest), Priskin Tamás (Győri ETO FC), Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Rajczi Péter (Újpest FC), Kerekes Zsombor (Debreceni VSC), Kenesei Krisztián (Győri ETO FC), Torghelle Sándor (Panathinaikosz) - mezőnyjátékosok.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!