Bonifác
10 °C
17 °C

Győzike és Ronaldinho vezették fel a Real-meccset

2005.08.13. 21:27
Az ötezer forintos bújtatott belépőnek köszönhetően talán ezren nézték meg szombat este a Real Madrid edzését a Puskás Ferenc Stadionban. A gyakorlás előtti sajtótájékoztatón ott toporgott Győzike is és üdítőt osztogattak, amelyről a legnagyobb rivális Barcelona sztárja mosolygott. A spanyolok egyébként nagyon tisztelik Puskás Ferencet, de a vasárnapi gála ünnepeltje nem lesz jelen a mérkőzésen.
A vártnál jóval kevesebben, talán ezren lehettek kíváncsiak szombat este a Real Madrid futballistáinak edzésére a Puskás Ferenc Stadionban. Az aréna névadójának tiszteletére vasárnap este csap össze a világ egyik legismertebb klubja a magyar ligaválogatottal. A szombati érdektelenség annak szólt, hogy ingyen csak a jeggyel rendelkezők nézhették meg a gyakorlást, akik nem vettek belépőt a másnapi meccsre, azoknak egy, az alkalomra készült pólót kellett megvásárolniuk. Majdnem ötezer forintért. Igaz, a jeggyel rendelkezők ingyen vihettek be magukkal egy-egy gyermeket. Alig egy éve, a brazilok edzéséért nem kellett fizetni, akkor harmincezren voltak az egykori Népstadionban.

Még nyitva a pénztárak

Abban a stadionban, ahova korábban százezren is be tudtak zsúfolódni, mára azonban addig romlott az állapota, hogy mobil lelátókkal kell bővíteni a nézőterét.

Meglehet, hogy mégsem lesz telt ház vasárnap, ugyanis még a mérkőzés napján is kinyitnak a pénztárak. Igaz, nemcsak az edzés került sokba: a legolcsóbb belépő ára 8800 forint, a legdrágábbé huszonötezer.

Kitüntették Puskást
Magas állami kitüntetést kapott szombat este Puskás Ferenc. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök javaslatára a Magyar Köztársaság elnöke világszerte nagyrabecsült sportolói pályafutásáért, az utánpótlásnevelésben szerzett elévülhetetlen érdemeiért és edzői tevékenységéért a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a csillaggal kitüntetést adományozta az Aranycsapat, a Bp. Honvéd és a Real Madrid egykori futballistájának. A kitüntetést Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter a Real Madrid budapesti gálamérkőzése kapcsán szombat este tartott ünnepi vacsorán adta át Puskás Ferencnének.
Üdítővel kedveskedtek

Az edzés előtt sajtótájékoztatót tartottak, amelyen szinte többen voltak, mint a gyakorláson. A sajtószoba tele volt a sportigazgató Emilio Butragueno, az edző Vanderlei Luxemburgo és a játékosok, Raúl, Guti és Roberto Carlos kedvéért.

Ők szerencsére nem kaptak az újságíróknak szánt csomagból: az egyik szponzor, a Pepsi üdítőjéről nemcsak Roberto Carlos, hanem a legnagyobb rivális, a Barcelona világklasszisa, Ronaldinho is mosolygott.

Győzike toporgott

Láthatták viszont a tévés nézettségi listákat uraló Győzikét is: láthatóan megszeppent, egyébként lakodalmas díszbe öltöztetett autóval érkezett nógrádi médiasztár csak topogott az újságírók között, azt még a meccset közvetítő RTL Klub sem tudta elintézni, hogy közelebb kerüljön Raúlékhoz.

A nyilatkozatokból kiderült, a Real Madrid szórakoztató, gólzáporos mérkőzéssel kívánnak tisztelegni Puskás Ferenc előtt.

"Egy percig sem haboztunk a meghívás elfogadásával, hiszen legendás sportembert köszönthetünk. Büszkék vagyunk arra, hogy itt lehetünk. Vasárnap szép mérkőzést szeretnénk játszani. Kellemes emlékekkel kívánjuk elhagyni Budapestet" - mondta Butragueno.

Igazolásokról nem volt szó

"Fárasztó előidényen vagyunk túl, hiszen Ázsiában és Amerikában is jártunk. Jelenleg még nem vagyunk csúcsformában, úgy vélem, hogy hetvenszázalékos a felkészültségünk. De ennek ellenére biztos győzelmet és támadójátékot várok csapatomtól. Mindenképpen örömöt akarunk okozni a szurkolóknak, s persze a klub filozófiájának megfelelő produkciót láthatnak majd a nézők" - mondta a Real brazil trénere, Luxemburgo.

A spanyol újságírók átigazolási kérdésekben is választ vártak, de a szakember kitért a további erősítéseket firtató érdeklődés elől, s Michael Owen esetleges távozásáról sem ejtett szót.

Roberto Carlos nem unja Budapestet

A játékosok közül először megszólaló Raúl Puskás Ferencet méltatta. "Mindannyian úgy gondoljuk, hogy a klub egyik legkiválóbb futballistája volt. Miatta is szeretnénk gólgazdag meccset játszani. Természetesen Real-győzelmet várok" - szögezte le a városi riválisnál, az Atleticónál nevelkedett klasszis.

Roberto Carlos tavaly a brazil válogatott tagjaként járt Budapesten, s nemrég a Forma-1-es Magyar Nagydíjat is megtekintette. "Mindig örömmel jövök Magyarországra, hiszen az emberek kedvesen fogadnak. Szó sincs arról, hogy már unalmasnak tartanám Budapestet. Éppen ellenkezőleg, csodálatos városnak tartom" - mondta a brazil zseni.

Nemcsak újságíróknak

A tömegre magyarázatot adhatott, hogy az alig félórás tájékoztató végén előkerültek a füzetek, zászlók, mezek és többen megrohanták a Real-küldöttséget: aláírásokat akartak.

A főszereplő nem lesz ott

Pénteken eldőlt, hogy nem lesz ott a mérkőzésen az ünnepelt, Puskás Ferenc. Orvosai és családja döntöttek úgy, hogy az egykori világklasszis futballista nincs olyan állapotban, hogy biztonságosan szállítani lehessen.