Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Matthäus: Megverhettük volna a Real Madridot

2005.08.15. 11:39
A Real Madrid brazil edzője szerint csapata minden kiadott magából a Puskás Ferenc tiszteletére játszott és 3-1-re megnyert vasárnap esti gálameccsen. Az ünnepelt nevét viselő nem hivatalos magyar válogatott szakvezetője, Lothar Matthäus szerint játékosai az elvesztett második félidőben megmutatták, hogyan lehet megnyerni az ilyen mérkőzéseket.
"Tíz nap edzőtáborozás után ez volt az első meccsünk, és úgy érzem, mindent kihoztunk magunkból. Mindenestre a 3-1-es eredmény önmagáért beszél" - értékelte a Real Madrid-Puskás Ferenc Válogatott gálamérkőzést Wanderley Luxemburgo, a spanyol sztárcsapat brazil szakvezetője. "Egy ilyen emlékmeccsen mindenki a maximumot adja ki magából. Mi is így tettünk, tisztelegve a klub történetének egyik legnagyobb játékosa, Pukás Ferenc előtt".

Zidane kihagyta, nem számít

Nem maradt a csapatában plusz, mindent kijátszott magából, erősítette meg újságírói kérdésre is. Luxemburgo értékelte a második félidő visszafogottabb - ugyanakkor számukra eredményesebb - játékát is: "A második játékrész végére a magyarok megnehezítették a dolgunkat, ezért nem jött össze a futballparádé."

Zidane kihagyott büntetőjével kapcsolatban megjegyezte, csapatában nincs kijelölve senki a tizenegyesek elvégzésére, aki úgy érzi, hogy elvállalja, az rúgja. "Zidane odament, elvállalta, kihagyta. Azonban ez semmit nem jelentett, hiszen még csak a hatodik percben jártunk, így amikor másodszor is tizenegyeshez jutottunk, ismét odament és akkor már nem hibázott" - .


Nézegessen galaktikusokat!
Owen nem megy sehova

A brazil szakember elmondta, a nyáron igazolt Julio Baptista még csak második meccsét játszotta a csapatban, és jobb teljesítményt nyújtott, mint első alkalommal, de még mindig nem elégedett a Sevillátol érkezett játékossal. Majd a nyáron a távozás gondolatával kacérkodó és angol csapatok által szívesen is látott Michael Owenről elmondta: "Owen a mi játékosunk és szükségünk van rá, így felesleges a távozása körüli pletykákkal foglalkozni".

Matthäust az argentinok jobban érdeklik

"A második félidőben megjött az étvágyunk, beindultunk, így összességében elégedett vagyok és már várom a szerdai argentinok elleni meccset" - mondta Lothar Matthäus, a magyar válogatott - ezúttal Puskás Ferenc-válogatott - szövetségi kapitánya.

Ijedt magyar játékosok

"Az első félidőben láttam a játékosokon a félelmet, ami valahol normális, hiszen a magyar focit ismerők jól tudják, hogy ezek a játékosok hetente egy-két ezer ember előtt játszanak, most pedig közel ötvenezer ember előtt olyan sztárok ellen léptek pályára, akiket eddig csak az újságokban láttak" - értékelte az első játékrész visszafogottabb teljesítményét a német szakember. (Azt minden bizonnyal elfelejtette, hogy a csapata gerincét adó Debrecen előző két meccsén negyvenezres átlag nézőszám mellett játszott.)

A vereség megmutatta, lehet nyerni

Matthäus szerint a második játékrész aztán megmutatta, hogy kellő önbizalommal, meg lehet nyerni az ilyen meccseket is. "Magunkat vertük meg, hiszen már az elejétől kezdve bátrabban, gólra törőbben kellett volna játszanunk. A hátralévő három napban elsősorban erről kell beszélgetnem a játékosokkal."

Az ellenféllel kapcsolatban a magyar kapitány először is köszönetét fejezte ki, hogy eljöttek erre a találkozóra, majd egy kérdésre válaszolva elmondta, van néhány játékos a Realban, akit szívesen honosítana. "Ez nem meglepő, hiszen a spanyolok szinte valamennyi játékosa valamelyik nemzeti együttes tagja" - mondta Matthäus.

Védekező középpályást keres Matthäus

Vincze Ottó meglepő - azonban remek húzásnak bizonyuló - középhátvédként történő szerepléséről úgy vélekedett, csak egy teszt volt, a Győr középpályásával a későbbiekben is a középpályán számol.

"Én vagyok a kapitány, így jogom van tesztelni. Aki nem mer változtatni, az nem jut előre. A kritikus hangok úgy is folyton azzal találnak meg, hogy sok játékost próbálok ki. Most nem új játékost, hanem egy régit próbáltam ki, egy új poszton".

Matthäus a szerdai, argentinok elleni meccsel kapcsolatban elmondta, a Real elleni találkozón senki nem győzte meg végérvényesen. "Továbbra is a védekező középpályás posztja okozza a legnagyobb gondot. Ennek ellenére nehéz lesz most keretet szűkítenem, hiszen a szerdai meccsen már számíthatok a légiósokra is".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!