Ivett, Frida
6 °C
16 °C

'Meg vannak ezek zavarodva'

2005.08.15. 13:34
Az első félóra után hullámozni kezdett a közönség vasárnapi Real Madrid-Puskás Ferenc Válogatott mérkőzésen. A hangulat langyos volt, a sztárok fásultak, de ott volt a lelátón Dobó Kata.
- Kivel játszanak a Beckhamék?
- Hát a magyarokkal.
- És miért nem mentünk ki?
- A faszom se fog kiadni tízezer forintot egy jegyért.

A párbeszéd mintegy másfél órával a Puskás Ferenc Válogatott-Real Madrid meccs előtt zajlott az 1-es villamoson.


Nézegessen madridi
futballsztárokat!
A stadion felé a tömegben aztán egy kisebb kínai csoportot is meg kellett előznöm, akik olyan hangosan veszekedtek egymással, mintha csak a piacon akarnának rámsózni "eredeti" Real-mezt. Később aztán boldogan fényképezték egymást, háttérként használva a melegítő madridi játékosokat.

Kétkilométeres kerülő Gyurcsány miatt

A szervezők által elküldött és a sportnapilap szombati számában részletesen lerajzolt beléptetési rendszer aztán az első kapunál azonnal megdőlt. "Itt senkinek nem lehet bemenni, arra menjenek tovább" - mondta a legnagyobb darab "izomagyú".

Így kétkilométeres séta után, egy nagy kerülővel eljutottam a kapuig. Ott már csak a mintegy félméteres szemétkupacon kellett átvergődni, a biztonságiakkal már semmi gond nem volt. Később aztán az egyik szervező "megvédte" a biztonságiakat, mondván: "a rendőrök nem engedtek be senkit, mert mindjárt jön a Gyurcsány."

Dobó, Grosics, Buzánszky

Bent aztán láthattuk, hogy a VIP-páholy tele volt eddig válogatott meccsen sosem látott emberekkel. Andy Vajna mellett a betegesen sovány Dobó Kata is megjelent, azonban csak akkor vette fel "okosságot tartalmazó" szemüvegét, ha valaki beszélgetni kezdett vele. Eközben az aranycsapat két legendás játékosa, Buzánszky Jenő és Grosics Gyula békésen üldögéltek.

Illés és Beckham

A meccset közvetítő csatorna kommentátora Gyulay Balázs és szakkommentátora, Urbán Flórián komoly arccal beszélgettek, majd a kamerák kikapcsolása után előbbi "lazára vette" a figurát, és táncolni kezdett, míg a REAC edzője furcsa fintorokat vágva szórakoztatta önmagát és a körülötte állókat.

A csapatok bemutatásánál a legnagyobb taps és a legtöbb vakuvillanás David Beckham nevének elhangzása után volt, de meglepetésre nem sokkal maradt el tőle Illés Béla sem.

A találkozó aztán lanyha iramban kezdődött, majd a hetedik percben egy magyar szabadrúgás után, melyet nem két, hanem három érintéssel hoztak ki a madridiak, egy szurkoló megjegyezte: "Meg vannak ezek zavarodva".

Nem szurkolni jöttek

Nem sokkal később Zinedine Zidane oda rúgta a tizenegyest, ahova Szűcs Lajos lőtte a Basel elleni UEFA-kupa meccsen, és felhangzik az első szurkolás is. A hangulat egyébként is lapos volt, a szombati Vecsés-Soroksár meccsen minden bizonnyal lelkesebbek voltak a szurkolók, igaz, a másodosztályú "rangadóra" nem 8800 forint volt a legolcsóbb belépő. A Puskás-stadionba feltehetően azok jöttek ki, akiket divatszurkolóknak szokás csúfolni, illetve azok, akik - nem meglepő módon - jobban felismerik a Real Madrid sztárjait, mint a magyar együttes minden kerethirdetésnél kicserélődő futballistáit.


Nézegessen magyar sztárokat is!
Hullámzás fél óra után

A nagy csendben így jól lehetett hallani, amikor Roberto Carlos minden egyes akciónál jól hallhatóan kiáltott az éppen labdát birtokló madridi játékosnak. Így tett Beckham is a tizenkilencedik percben, amikor a német játékvezető befújta a második büntetőt is. A harmincadik percben a közönség elkezdett hullámozni, és ez nem a roppant magas színvonal miatt, sokkal inkább önmaga szórakoztatására történt.

A fásult sztárokhoz, a lelkesen küzdő magyar csapathoz és a hangulattalan szurkoláshoz illő figura volt az MC, Hevesi Tamás, aki a szünetben előbb lehordta a hangmérnököt, mert nem időben kapcsolták be a mikrofonját, majd métereken keresztül üldözte Roberto Carlost egy kézfogásért.

'Jó, hogy nincs rajtunk a trikó'

A végül 3-1-es vendéggyőzelemmel végződött találkozó után az újságírók számára kialakított területen, az úgynevezett mixed zone-ban egy részeg szurkoló okozott riadalmat, akit a biztonságiak talán túlzott szigorral vágtak le egy székre.

A stadionból kifele menet, a bent nagyon keménynek tűnő biztonsági emberek megszeppenve álltak sorba egy autó előtt, ahol főnökük "zsebből" fizetett nekik. Pár méterrel arrébb aztán már megint vidámak voltak: "Még jó, hogy nincs rajtunk a trikó, mert ha látnák, hogy mi voltunk a biztonságiak, biztos, hogy elvernének".