Aliz
6 °C
14 °C

Lipcsei smúzolt volna Mourinhóval

2005.08.18. 11:05
A világ egyik legjobb futballedzőjének tartott portugál José Mourinho a magyar-argentin mérkőzés alatt, a Puskás Ferenc-stadion VIP-páholyában is - szokása szerint - hűvös és flegma volt. A Chelsea menedzsere nagy ívben leszarta az őt körülrajongókat, köztük a ferencvárosi középpályást, Lipcsei Pétert.
Az angol bajnok Chelsea portugál edzője, José Mourinho is megjelent a szerdai Magyarország-Argentína barátságos labdarúgó mérkőzésen. Mourinho a kölcsönből csapatához visszatért Hernan Crespo játékára volt kíváncsi, aki az első fordulóban, a Wigan ellen a kilencvenharmadik percben hatalmas gólt lőtt, és a címvédő ezzel szerezte meg a három pontot az élvonal újoncának otthonában.

Mourinho volt a legnépszerűbb személyiség


José Mourinho

A Puskás Ferenc-stadion VIP-páholyában Mourinho volt a legnépszerűbb személyiség, de úgy tűnt, hogy a mérkőzés nem kötötte le igazán, mert általában hosszan és egykedvűen telefonált. A hoszteszek megpróbáltak a kedvében járni, nekik is kiosztott néhány autogramot, de egyszavas válaszokon kívül mást nem adott, így nem tudtak vele beszédbe elegyedni.

A második félidőben melléje keveredő ferencvárosi Lipcsei Péternek sem sikerült, pedig alighanem összeszedte valamennyi portugál szót, amit még portói légióskodása alatt sajátított el. Megkérdezte tőle, hogy enni, inni kér-e, de Mourinho flegmán, fapofával visszautasította, ügyet sem vetett a próbálkozó magyarra.

Hűvös, érdektelen, kicsit megalázó

Amikor egy-egy szép jelenet volt a pályán, Lipcsei kézjelekkel kommentálta, Mourinho azonban megintcsak ugyanazt a hűvös, érdektelen - kicsit megvető - pillantást vetette rá, mint korábban, és szinte mindenkire. Az Index VIP-páholyba belógott alkalmi tudósítója kicsit megalázónak minősítette a jelenetsort.

A portugál szakvezető aztán a lefújás pillanatában már el is húzott, iga,z azt nem tudni, hogy azonnal visszarepült-e Londonba, vagy még esetleg valahová tett egy kisebb kitérőt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?