István, Vajk
17 °C
34 °C

Lipcsei smúzolt volna Mourinhóval

2005.08.18. 11:05
A világ egyik legjobb futballedzőjének tartott portugál José Mourinho a magyar-argentin mérkőzés alatt, a Puskás Ferenc-stadion VIP-páholyában is - szokása szerint - hűvös és flegma volt. A Chelsea menedzsere nagy ívben leszarta az őt körülrajongókat, köztük a ferencvárosi középpályást, Lipcsei Pétert.
Az angol bajnok Chelsea portugál edzője, José Mourinho is megjelent a szerdai Magyarország-Argentína barátságos labdarúgó mérkőzésen. Mourinho a kölcsönből csapatához visszatért Hernan Crespo játékára volt kíváncsi, aki az első fordulóban, a Wigan ellen a kilencvenharmadik percben hatalmas gólt lőtt, és a címvédő ezzel szerezte meg a három pontot az élvonal újoncának otthonában.

Mourinho volt a legnépszerűbb személyiség


José Mourinho

A Puskás Ferenc-stadion VIP-páholyában Mourinho volt a legnépszerűbb személyiség, de úgy tűnt, hogy a mérkőzés nem kötötte le igazán, mert általában hosszan és egykedvűen telefonált. A hoszteszek megpróbáltak a kedvében járni, nekik is kiosztott néhány autogramot, de egyszavas válaszokon kívül mást nem adott, így nem tudtak vele beszédbe elegyedni.

A második félidőben melléje keveredő ferencvárosi Lipcsei Péternek sem sikerült, pedig alighanem összeszedte valamennyi portugál szót, amit még portói légióskodása alatt sajátított el. Megkérdezte tőle, hogy enni, inni kér-e, de Mourinho flegmán, fapofával visszautasította, ügyet sem vetett a próbálkozó magyarra.

Hűvös, érdektelen, kicsit megalázó

Amikor egy-egy szép jelenet volt a pályán, Lipcsei kézjelekkel kommentálta, Mourinho azonban megintcsak ugyanazt a hűvös, érdektelen - kicsit megvető - pillantást vetette rá, mint korábban, és szinte mindenkire. Az Index VIP-páholyba belógott alkalmi tudósítója kicsit megalázónak minősítette a jelenetsort.

A portugál szakvezető aztán a lefújás pillanatában már el is húzott, iga,z azt nem tudni, hogy azonnal visszarepült-e Londonba, vagy még esetleg valahová tett egy kisebb kitérőt.