Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Huszonkét és fél milliót kap Puskás Öcsi

2005.08.19. 15:07
A szervezők ígéretükhöz hűen közzétették a Real Madrid hétvégi vendégszereplésének pénzügyi mérlegét, amelyikből kiderült, hogy a vártnál kevesebb lett a nyereség, és nem éri el a huszonkét millió forintot. Az Alzheimer-kórban szenvedő Puskás Ferenc ennek ellenére húszmilliót kap, mert Demján Sándor magánvagyonából kiegészítette a bevétel felét. A sztárok kézjegyével ellátott labda két és félmillióért kelt el, minden idők legjobb magyar labdarúgójának gyógykezelése három évig biztosított.
A hivatalos adatok szerint negyvenezren tekintették meg a Real Madrid vasárnapi Puskás Ferenc stadionbeli vendégjátékát. A nem túl látványos meccsen a spanyolok 3-1-re verték a Puskás Ferenc Válogatott néven szereplő magyarokat.

Öt és félmilliós hasznot hozott a Real

A találkozó előtt a Magyar Labdarúgó Liga (MLL) elnöke, Kisteleki István szerint hetvenmillió forint járt volna az Alzheimer-kórban szenvedő Puskás Ferencnek, de mint később kiderült, ekkora nyereség nem is jött össze, mert a vártnál körülbelül öt vagy hatezerrel kevesebben vásároltak jegyet. A szervezők pénteken közzétették a hivatalos elszámolást, amelyik még nem auditált, de ez is folyamatban van.

A mérleg szerint húszezer forint híján huszonkét millió forint volt a nyereség, amelyik felét a Demján Sándor nevével fémjelzett Trigánit rt. könyvelhette el, a másik felét a promóter és ötletgazda, Erdős László cége. A szerződés szerint ennek felét kell átutalni Puskásnak, vagyis a két vállalatnak egyaránt öt és félmillió forint hasznot hozott a királyi gárda fellépése.

Több gyógymasszázs, komfortosabb kezelés

Demján Sándor úgy döntött, hogy az előre "garantált" húszmilliós összeget mindenképpen megkapja Puskás, és magánvagyonából kilencmillió forinttal egészítette ki az összeget. A két cég képviselői ezt egy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által nyitott számlára utalja át.

Az elszámolás:
BEVÉTELEK: 421 180000
Jegybevétel: 306 000000
Reklám és szponzori bevételek: 78 580000
Televíziós jogdíjak: 36 600000

KIADÁSOK: 399 200000
Real Madrid fellépti díj: 320 000000
Puskás Ferenc válogatott: 2 000000
A Real Madrid szállítási és tartózkodási költsége: 25 500000
Reklám, marketing, nyomda: 9 100000
Stadion költségei: 19 300000
A rendezvény biztosítási költségei: 18 500000
Szervezési, program és VIP költségek: 4 800000

NYERESÉG: 21 980000

A haszon kétfelé oszlik, ebből a Trigánit Rt. 10.990.000 forinttal részesül, ezt egészítette ki Demján Sándor magánpénzéből és utalta át Puskás Ferenc gyógykezelésére.

"A húszmillió forintból három évig megoldott Puskás Öcsi bácsi gyógykezelése" - mondta az egykori világklasszis futballista ügyvédje, Éliás Gábor, aki egyúttal megköszönte a nézőknek, hogy jegyet váltottak, és ily módon is segítették a legendás labdarúgót. "Így most több gyógymasszázson vehet részt, mint eddig, komfortosabb lehet, kis luxusokkal is bővülhet a kezelése" - közölte a jogi képviselő. (Nem hivatalos adatok szerint több mint tízmillió forinttal tartozik a Puskás család a Kútvölgyi kórháznak.)

Mások is csatlakozzanak a gyógykezeléshez

A két szervező cég közleményben kéri, hogy akik az elmúlt hetekben nyilvánosan is aggódtak a kezdeményezés tisztaságán, felajánlásaikkal, anyagi segítségükkel csatlakozzanak hozzájuk."

Az MLSZ elnöke, Bozóky Imre elismerte, ha a Real Madrid és az argentin válogatott vendégjátéka között nem négy nap van, hanem egy hónap, akkor mindkét eseményen többen lehettek volna. "Zavarta a két meccs egymást" - összegzett.

A Chelsea lehet a következő meghívott sztárcsapat

Demján Sándor korábbi nyilatkozata ellenére, miszerint a visszásságok láttán nem kíván több sztárcsapat Budapestre hozatalában részt venni, a Trigránit elnök-vezérigazgatója, Nyúl Sándor úgy gondolja, hogy a korábbi ligaelnök jelenlegi rezignáltsága megváltozhat, és a Chelsea lehet a következő társulat, amelyik fellép a fővárosban.

A Real sztrájainak kézjegyével ellátott futball-labda két és félmillió forintért kelt el, az Arcadom Rt. vásárolta meg. A találkozó hozadéka még, hogy Puskás mellett a magyar utánpótlás a reklámokon keresztül szintén húszmilliós összeggel gyarapodott.