Endre, Elek
17 °C
30 °C

Huszonkét és fél milliót kap Puskás Öcsi

2005.08.19. 15:07
A szervezők ígéretükhöz hűen közzétették a Real Madrid hétvégi vendégszereplésének pénzügyi mérlegét, amelyikből kiderült, hogy a vártnál kevesebb lett a nyereség, és nem éri el a huszonkét millió forintot. Az Alzheimer-kórban szenvedő Puskás Ferenc ennek ellenére húszmilliót kap, mert Demján Sándor magánvagyonából kiegészítette a bevétel felét. A sztárok kézjegyével ellátott labda két és félmillióért kelt el, minden idők legjobb magyar labdarúgójának gyógykezelése három évig biztosított.
A hivatalos adatok szerint negyvenezren tekintették meg a Real Madrid vasárnapi Puskás Ferenc stadionbeli vendégjátékát. A nem túl látványos meccsen a spanyolok 3-1-re verték a Puskás Ferenc Válogatott néven szereplő magyarokat.

Öt és félmilliós hasznot hozott a Real

A találkozó előtt a Magyar Labdarúgó Liga (MLL) elnöke, Kisteleki István szerint hetvenmillió forint járt volna az Alzheimer-kórban szenvedő Puskás Ferencnek, de mint később kiderült, ekkora nyereség nem is jött össze, mert a vártnál körülbelül öt vagy hatezerrel kevesebben vásároltak jegyet. A szervezők pénteken közzétették a hivatalos elszámolást, amelyik még nem auditált, de ez is folyamatban van.

A mérleg szerint húszezer forint híján huszonkét millió forint volt a nyereség, amelyik felét a Demján Sándor nevével fémjelzett Trigánit rt. könyvelhette el, a másik felét a promóter és ötletgazda, Erdős László cége. A szerződés szerint ennek felét kell átutalni Puskásnak, vagyis a két vállalatnak egyaránt öt és félmillió forint hasznot hozott a királyi gárda fellépése.

Több gyógymasszázs, komfortosabb kezelés

Demján Sándor úgy döntött, hogy az előre "garantált" húszmilliós összeget mindenképpen megkapja Puskás, és magánvagyonából kilencmillió forinttal egészítette ki az összeget. A két cég képviselői ezt egy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által nyitott számlára utalja át.

Az elszámolás:
BEVÉTELEK: 421 180000
Jegybevétel: 306 000000
Reklám és szponzori bevételek: 78 580000
Televíziós jogdíjak: 36 600000

KIADÁSOK: 399 200000
Real Madrid fellépti díj: 320 000000
Puskás Ferenc válogatott: 2 000000
A Real Madrid szállítási és tartózkodási költsége: 25 500000
Reklám, marketing, nyomda: 9 100000
Stadion költségei: 19 300000
A rendezvény biztosítási költségei: 18 500000
Szervezési, program és VIP költségek: 4 800000

NYERESÉG: 21 980000

A haszon kétfelé oszlik, ebből a Trigánit Rt. 10.990.000 forinttal részesül, ezt egészítette ki Demján Sándor magánpénzéből és utalta át Puskás Ferenc gyógykezelésére.

"A húszmillió forintból három évig megoldott Puskás Öcsi bácsi gyógykezelése" - mondta az egykori világklasszis futballista ügyvédje, Éliás Gábor, aki egyúttal megköszönte a nézőknek, hogy jegyet váltottak, és ily módon is segítették a legendás labdarúgót. "Így most több gyógymasszázson vehet részt, mint eddig, komfortosabb lehet, kis luxusokkal is bővülhet a kezelése" - közölte a jogi képviselő. (Nem hivatalos adatok szerint több mint tízmillió forinttal tartozik a Puskás család a Kútvölgyi kórháznak.)

Mások is csatlakozzanak a gyógykezeléshez

A két szervező cég közleményben kéri, hogy akik az elmúlt hetekben nyilvánosan is aggódtak a kezdeményezés tisztaságán, felajánlásaikkal, anyagi segítségükkel csatlakozzanak hozzájuk."

Az MLSZ elnöke, Bozóky Imre elismerte, ha a Real Madrid és az argentin válogatott vendégjátéka között nem négy nap van, hanem egy hónap, akkor mindkét eseményen többen lehettek volna. "Zavarta a két meccs egymást" - összegzett.

A Chelsea lehet a következő meghívott sztárcsapat

Demján Sándor korábbi nyilatkozata ellenére, miszerint a visszásságok láttán nem kíván több sztárcsapat Budapestre hozatalában részt venni, a Trigránit elnök-vezérigazgatója, Nyúl Sándor úgy gondolja, hogy a korábbi ligaelnök jelenlegi rezignáltsága megváltozhat, és a Chelsea lehet a következő társulat, amelyik fellép a fővárosban.

A Real sztrájainak kézjegyével ellátott futball-labda két és félmillió forintért kelt el, az Arcadom Rt. vásárolta meg. A találkozó hozadéka még, hogy Puskás mellett a magyar utánpótlás a reklámokon keresztül szintén húszmilliós összeggel gyarapodott.