Natália
1 °C
7 °C

Beckham: Megnyerhetjük a vb-t

2005.08.23. 23:12
Nem viselte meg a dánok elleni vereség az angol válogatott csapatkapitányát, David Beckhamet. Sőt, a középpályás hiszi, hogy megnyerhetik a jövő évi világbajnokságot, mert remek fiatal, de tapasztalt játékosaik is vannak. Interjú.
"Tanulnunk kell ebből a kudarcból, de nem szabad elfelejteni, hogy egy barátságos meccset veszítettünk el. Wales ellen javítani fogunk" - mondta az Indexnek David Beckham a 4-1-re végződött Dánia-Anglia barátságos meccs után, de a szokatlanul nagy kudarcra ő sem tudott magyarázatot adni.

Nem érdekelte a 'barátságos' kudarc

Valójában a váratlan vereség sem őt, sem társait nem viselte meg, Gary Neville, Frank Lampard és Joe Cole is bizakodva beszélt a jövőről és a walesi vb-selejtezőről. Az angol újságírók ennek ellenére nem várnak jó világbajnoki szereplést, bár Beckham is az optimisták között van.

"Van néhány jó fiatal játékosunk, főleg Wayne Rooney és Joe Cole. Mellettük a csapat már tapasztalt, ráadásul legtöbben győztesek vagyunk, nyertünk már bajnokságot, kupákat, és ez nagyon fontos. Különleges vb lesz, hiszen Németországba megyünk, és hiszem, hogy megnyerhetjük".

"A mi drukkereink a legjobbak"

Pillanatnyilag persze a kijutás a fő cél, de az angol válogatott vezeti a selejtezőcsoportját.

További előny lehet a szurkolótáboruk, amely Koppenhágába is elkísérte őket. "A mi szurkolóink kétségtelenül a legjobbak. Ide is ötezren jöttek el, pedig semmi tét nem volt. Sokat várnak tőlünk, és remélem, jövőre megadjuk nekik, amit érdemelnek" - bizakodott Beckham.

Nem volt szabadnapja Pesten

A világklasszis középpályás néhány napja még Budapesten játszott a Real Madriddal, és annak ellenére, hogy azon a meccsen nem volt nagy hangulat, neki tetszett: "Nagyon jól éreztem magam Budapesten, de nem csak én, szerintem a többiek is. A közönség jól fogadott, és éreztük, hogy szeretnek minket."

Úgy hírlett, a találkozó után maradt is még egy napot Magyarországon, ám ezt cáfolta. "A többiek Madridba mentek, nekem pedig vissza kellett repülnöm Londonba".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?