Tekla
8 °C
20 °C

Beckham: Megnyerhetjük a vb-t

2005.08.23. 23:12
Nem viselte meg a dánok elleni vereség az angol válogatott csapatkapitányát, David Beckhamet. Sőt, a középpályás hiszi, hogy megnyerhetik a jövő évi világbajnokságot, mert remek fiatal, de tapasztalt játékosaik is vannak. Interjú.
"Tanulnunk kell ebből a kudarcból, de nem szabad elfelejteni, hogy egy barátságos meccset veszítettünk el. Wales ellen javítani fogunk" - mondta az Indexnek David Beckham a 4-1-re végződött Dánia-Anglia barátságos meccs után, de a szokatlanul nagy kudarcra ő sem tudott magyarázatot adni.

Nem érdekelte a 'barátságos' kudarc

Valójában a váratlan vereség sem őt, sem társait nem viselte meg, Gary Neville, Frank Lampard és Joe Cole is bizakodva beszélt a jövőről és a walesi vb-selejtezőről. Az angol újságírók ennek ellenére nem várnak jó világbajnoki szereplést, bár Beckham is az optimisták között van.

"Van néhány jó fiatal játékosunk, főleg Wayne Rooney és Joe Cole. Mellettük a csapat már tapasztalt, ráadásul legtöbben győztesek vagyunk, nyertünk már bajnokságot, kupákat, és ez nagyon fontos. Különleges vb lesz, hiszen Németországba megyünk, és hiszem, hogy megnyerhetjük".

"A mi drukkereink a legjobbak"

Pillanatnyilag persze a kijutás a fő cél, de az angol válogatott vezeti a selejtezőcsoportját.

További előny lehet a szurkolótáboruk, amely Koppenhágába is elkísérte őket. "A mi szurkolóink kétségtelenül a legjobbak. Ide is ötezren jöttek el, pedig semmi tét nem volt. Sokat várnak tőlünk, és remélem, jövőre megadjuk nekik, amit érdemelnek" - bizakodott Beckham.

Nem volt szabadnapja Pesten

A világklasszis középpályás néhány napja még Budapesten játszott a Real Madriddal, és annak ellenére, hogy azon a meccsen nem volt nagy hangulat, neki tetszett: "Nagyon jól éreztem magam Budapesten, de nem csak én, szerintem a többiek is. A közönség jól fogadott, és éreztük, hogy szeretnek minket."

Úgy hírlett, a találkozó után maradt is még egy napot Magyarországon, ám ezt cáfolta. "A többiek Madridba mentek, nekem pedig vissza kellett repülnöm Londonba".