Erik, Alexandra
8 °C
18 °C

Kikapott a BL-győztes Liverpool

2005.08.23. 23:45
Lesz magyar játékos a BL-ben. A PSV-ben játszó Fehéren kívül Korsós (Rapid) és Torghelle (Panathinaikosz) is készülhet a meccsekre. A pozsonyi Petrzalka szenzációt okozott azzal, hogy a BL főtáblájára került. Hazai pályán kapott ki a Liverpool, de a továbbjutása nem volt veszélyben.

Lokomotiv Moszkva-Rapid Wien 0-1 (összesítésben1-2)

Magyar csapat nem, magyar játékos viszont biztosan lesz a Bajnokok Ligájában. A Sturm Grazcal tizenkét BL-fellépést jegyző Korsós György most a Rapid Wiennel jutott a legjobbak közé, otthonában legyőzve a jóval esélyesebbnek tartott Lokomotiv Moszkvát. A gólt Kincl lőtte a 83. percben, az oroszoknak maradt az UEFA-kupa, ami számos csapatnak, például a Kispesti Rendőr SK-nak felejthetetlen élmény lenne, a Lokomotivnak inkább bosszúság.

Partizan-Petrzalka 0-0, tizenegyesekkel: 3-4 (összesítésben 3-4)

A Trianon-fóbiásoknak meglepő, de egy igazi futballszurkoló még a kisantant rangadóján is tud kinek drukkolni. A délkelet-magyarországiaknak a belgrádi Partizánért, a Győr-Moson-Sopron megyeieknek a pozsonyi Petrzalkáért dobogott a szívük, hogy minél kevesebbet kelljen utazniuk az ősszel, ha minőségi futballra vágynak. A pozsonyi 0-0 után Belgrádban sem tört meg a gólcsend, írták a költői lelkű szláv sportújságírók, legalábbis a rendes játékidőben. Büntetőkkel végül története során először a Petrzalka került a BL-be. Céljuk nem a végső győzelem, de talán egy-két pontot elcsíphetnek a nagyoktól.

Thun-Malmö 3-0 (összesítésben 4-0)

A Thunról kábé annyit tudott az ember egy-két hónapja, mint a Petrzalkáról és most tessék: 3-0-ra ütötték ki a malmöieket, és ezzel - a Dinamo Kijev korábbi kiverése után - a főtáblán találták magukat. Idén még senki sem győzte le őket. Ideális csapat azoknak, akik megcsömörlöttek a nagyok kiszámítható álomfutballjától, és szeretik a Milka-csokit. "Figyeljünk Lustrinellire" - üzeni a svéd kapus, mert a csatár kétszer is betalált.

Rosenborg-Steaua 3-2 (összesítésben 4-3)

Két perc alatt két gólt lőtt a Steaua, előtte azonban kapott már hármat, így a románok megint csak a tévéből nézhetik a Bajnokok Ligáját. Hát igen, van abban valami szép, amikor egy rivális nemzet csapata kiesik a kupából, csakhogy a magunkfajta semleges nézők egyetlen érdeke az lesz a következő hónapokban, hogy távkapcsolóval a kézben nehogy a álló norvégok mérkőzésére tévedjünk. Hacsak nem vágyunk egy kiadós alvásra.

Monaco-Betis 2-2 (összesítésben 2-3)

Két éve Bajnokok Ligája döntőt játszottak az adóparadicsom gyöngyszemei, most meg a főtáblára sem kerültek fel. Igaz, ehhez kellett egy remek spanyol csapat, amely még a vezetést is megszerezte Monacóban, majd - csúnya tréfát űzve - engedte fordítani a hazaiakat, végül Oliveira, belőve második gólját, szólt oda a szomorú monacói kapusnak: "Öreg, készüljetek inkább az UEFA-kupára".

Udinese-Sporting Lisszabon 3-2 (összesítésben 4-2)

Az olasz kiscsapat (na jó, Magyarországon húsz éve nem volt ilyen nagycsapat) kiverte a portugál óriást. Piniláék (ő egy portugál játékos) már két héttel ezelőtt érezhették, hogy nem sok jót ígér az olaszországi kirándulás. És tényleg: a hazaiak már 3-1-re is vezettek, és teljesítményükkel meggyőzték a kétkedőket, hogy akár még a csoportkör sem jelenti nekik a végállomást.

Liverpool-CSZKA Szófia 0-1 (összesítésben 3-2)

Ez a mérkőzés már a sorsolásnál eldőlt, a bolgároknak tulajdonképpen hálásaknak kell lennünk, hogy nem adták le szerelésüket a hír hallatán és menekültek fel a Vitosára, ahol egy barlang mélyén várták volna ki életük hátralévő évtizedeit. Az első mérkőzésen az angolok lazán győztek 3-1-re, Liverpoolban azonban sehogy sem bírtak a bolgárokkal. Ilijev góljával 1-0-ra nyertek. Csak bánhatják, hogy az első mérkőzésen nem játszottak valamivel bátrabban a BL-győztes játékosok ellen, akikről most kiderült, hogy ők is emberek, talán még anyagcseréjük is van.

Panathinaikosz-Wisla Kraków 4-1 (összesítésben 5-4)

A görög csapatok az odavágókon alaposan ki szoktak kapni, hogy a visszavágón telt ház előtt alázzák a jobb sorsra érdemes ellenfelet. Így tettek a szerencsétlen lengyelekkel is, akik éve óta hiába próbálnak a BL-be jutni, mert hol a Barcelona, hol a Real Madrid, hol megint a Barcelona állja útjukat. Nem csoda, hogy idegrendszerük megtépázódott, és a hazai 3-1 után egy alapos zakóba szaladtak bele Athénba. A görögöknél nem játszott Torghelle, sőt a kispadra sem jelölték, de remélhetőleg nem azért, mert már nem szeretik.