Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sir Ferguson örült a Puskás-magnókazettának

2005.08.23. 21:25
Oldott hangulatú sajtótájékoztató vezette föl a Debrecen-MU BL-selejtezőt: az angolok edzője autogramot osztott, és az sem zavarta, hogy játékosainak sötétben kellett edzeniük. Riport.
Késve érkezik a Debrecen-Manchester United Bajnokok Ligája-selejetző hivatalos sajtótájékoztatójára Sir Alex Ferguson, az angolok edzője.

Nyugodtnak tűnik, közvetlen, mosolyog, és már a pályára menet kioszt több tucat aláírást. Meg kell néznie a gyepet, a Puskás Stadionban azt mondják, nem lehet rajta játszani, annyira felázott.

Elmondta a fél kezdőcsapatot


Klikk a képre!

A skót menedzser elégedett lenne vele, de - a még buszon lévő - játékosait a közelben lévő kisebb edzőpályára irányítják, míg ő a sajtóterem felé veszi az irányt.

"Amikor három éve itt voltunk, rosszabb volt a fű, még valami áradás is volt, de rámehettünk" - nyilvánítja ki azonnal véleményét a lehetőségekről. Persze hamar a szerdai kezdőcsapatra terelődik a szó, és Sir Alex nem titkolózik sokat: "O'Shea és Silvestre sérült, otthon maradt, balbekben Heinze, középen Wes Brown kezd Rio Ferdinand és Gary Neville mellett".

De a másik felét titkolta

Idén Ruud van Nistelrooy, az MU holland csatára totális támadófutballt ígért, így igyekszünk megtudni, a 3-0-ás előny ellenére Budapesten is támadni akarnak-e vagy a visszafogottabb formációban állnak föl.

"Még én sem éltem, amikor a United utoljára két csatárral játszott" - mondja kissé szúrósan, bár nem tudni, hogy a 99-es BL-győzelem idején Andy Cole és Dwight York akkor hogyan helyezkedett a pályán. "Öt támadóm van, Nistelrooy, Rooney, Ronaldo, Giggs és Park, közülük három biztosan a pályán lesz" - válaszol végül burkoltan, de legalább kiderül, marad az idén megszokott 4-3-3-nál.

Furcsa ajándék

Ferguson kifejezetten laza, kényelmesen, hátra dőlve ül, és hamar meg is kapja a kérdést, továbbjutónak érzi-e már a csapatát. Nevetés, majd gyors válasz: "Soha, semmit sem veszek biztosra".

Számíthatott rá, hogy felvetődik az elibazokodottság lehetősége, ám arra biztosan nem, hogy a könnyűzenéről is beszélnie kell. Egy középkorú úr ugyanis kezében United-hanglemezeket szorongatva azt szeretné megtudni, mikor fog újra lemezt kiadni a csapat, és felszólalását megkoronázva egy Puskás Öcsi-magnókazettát ad át a mesternek. A 'megrökönyödött' kifejezés nem írja le pontosan Sir Alex arcát, de a biztonság kedvéért vigyorog, és megjegyzi, hogy Puskás jobbal nem tudott rúgni.

Nem idegesítették angol újságírók


Tekintse meg képeinket!

Az sajtóbeszélgetés végeztével fogja az asztal alatt tartott stoplisait, és - újabb félszáz autogram, és egy angol(!) mez aláírása után - az edzőpálya felé veszi az irányt.

Csupán a Manchester United PR-főnöke szalad a menetiránnyal szemben a folyosón, de hamar kiderül az ok. "Az isten áldjon meg" - fordul hozzá Sir Alex, és átveszi tőle a mobilját, amit a különszobában felejtett.

A talán szokatlanul is oldott hangulatú tájékoztató után megtudjuk, Ferguson valószínűleg azért volt ilyen vidám, mert kevés angol újságíró volt a teremben.

Sötétben is tud játszani a United

Háromnegyed nyolc körül járhat, amikor végre elkezdődik az edzés, és annak ellenére, hogy a pályának nincs világítása, egész vidáman dolgoznak a sztárok. Cicázás után kétkapus játék, amely persze nem nyúlik hosszúra, mivel hamar teljesen besötétedik.

A buszra természetesen a rajongó gyerekek gyűrűjében juthatnak csak föl, majd a jármű a szálloda felé veszi az irányt.