Sára, Márió
-5 °C
2 °C

Sir Ferguson örült a Puskás-magnókazettának

2005.08.23. 21:25
Oldott hangulatú sajtótájékoztató vezette föl a Debrecen-MU BL-selejtezőt: az angolok edzője autogramot osztott, és az sem zavarta, hogy játékosainak sötétben kellett edzeniük. Riport.
Késve érkezik a Debrecen-Manchester United Bajnokok Ligája-selejetző hivatalos sajtótájékoztatójára Sir Alex Ferguson, az angolok edzője.

Nyugodtnak tűnik, közvetlen, mosolyog, és már a pályára menet kioszt több tucat aláírást. Meg kell néznie a gyepet, a Puskás Stadionban azt mondják, nem lehet rajta játszani, annyira felázott.

Elmondta a fél kezdőcsapatot


Klikk a képre!

A skót menedzser elégedett lenne vele, de - a még buszon lévő - játékosait a közelben lévő kisebb edzőpályára irányítják, míg ő a sajtóterem felé veszi az irányt.

"Amikor három éve itt voltunk, rosszabb volt a fű, még valami áradás is volt, de rámehettünk" - nyilvánítja ki azonnal véleményét a lehetőségekről. Persze hamar a szerdai kezdőcsapatra terelődik a szó, és Sir Alex nem titkolózik sokat: "O'Shea és Silvestre sérült, otthon maradt, balbekben Heinze, középen Wes Brown kezd Rio Ferdinand és Gary Neville mellett".

De a másik felét titkolta

Idén Ruud van Nistelrooy, az MU holland csatára totális támadófutballt ígért, így igyekszünk megtudni, a 3-0-ás előny ellenére Budapesten is támadni akarnak-e vagy a visszafogottabb formációban állnak föl.

"Még én sem éltem, amikor a United utoljára két csatárral játszott" - mondja kissé szúrósan, bár nem tudni, hogy a 99-es BL-győzelem idején Andy Cole és Dwight York akkor hogyan helyezkedett a pályán. "Öt támadóm van, Nistelrooy, Rooney, Ronaldo, Giggs és Park, közülük három biztosan a pályán lesz" - válaszol végül burkoltan, de legalább kiderül, marad az idén megszokott 4-3-3-nál.

Furcsa ajándék

Ferguson kifejezetten laza, kényelmesen, hátra dőlve ül, és hamar meg is kapja a kérdést, továbbjutónak érzi-e már a csapatát. Nevetés, majd gyors válasz: "Soha, semmit sem veszek biztosra".

Számíthatott rá, hogy felvetődik az elibazokodottság lehetősége, ám arra biztosan nem, hogy a könnyűzenéről is beszélnie kell. Egy középkorú úr ugyanis kezében United-hanglemezeket szorongatva azt szeretné megtudni, mikor fog újra lemezt kiadni a csapat, és felszólalását megkoronázva egy Puskás Öcsi-magnókazettát ad át a mesternek. A 'megrökönyödött' kifejezés nem írja le pontosan Sir Alex arcát, de a biztonság kedvéért vigyorog, és megjegyzi, hogy Puskás jobbal nem tudott rúgni.

Nem idegesítették angol újságírók


Tekintse meg képeinket!

Az sajtóbeszélgetés végeztével fogja az asztal alatt tartott stoplisait, és - újabb félszáz autogram, és egy angol(!) mez aláírása után - az edzőpálya felé veszi az irányt.

Csupán a Manchester United PR-főnöke szalad a menetiránnyal szemben a folyosón, de hamar kiderül az ok. "Az isten áldjon meg" - fordul hozzá Sir Alex, és átveszi tőle a mobilját, amit a különszobában felejtett.

A talán szokatlanul is oldott hangulatú tájékoztató után megtudjuk, Ferguson valószínűleg azért volt ilyen vidám, mert kevés angol újságíró volt a teremben.

Sötétben is tud játszani a United

Háromnegyed nyolc körül járhat, amikor végre elkezdődik az edzés, és annak ellenére, hogy a pályának nincs világítása, egész vidáman dolgoznak a sztárok. Cicázás után kétkapus játék, amely persze nem nyúlik hosszúra, mivel hamar teljesen besötétedik.

A buszra természetesen a rajongó gyerekek gyűrűjében juthatnak csak föl, majd a jármű a szálloda felé veszi az irányt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!