Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

A Real Madrid volt klasszisa találkozik egykori elrablójával

2005.08.25. 15:11
A "Real, a film" című alkotás csütörtöki bemutatója kapcsán először találkozik Alfredo Di Stefano, - a klub egykori legendás játékosa, mára tiszteletbeli elnöke - azzal a férfival, aki egyike volt elrablóinak. 1963-ban venezuelai forradalmárok három napig tartották fogva, majd váltságdíj nélkül elengedték az argentin származású futballistát.
Alfredo Di Stefano, a Real Madrid legendás labdarúgója találkozik Paul del Rióval, aki több társával együtt, szinte napra pontosan 42 évvel ezelőtt rabolta el a játékost. Mindketten a "Real, a film" című alkotás csütörtök esti bemutatóján fognak kezet a Santiago Bernabeu Stadionban.

Nem kérnek bocsábatot

A 90 perces film kitér arra, amikor 1963. augusztus 24-én egy caracasi szállodából venezuelai forradalmárok - köztük a kubai születésű del Rio - elrabolták az argentin származású futballistát, akit aztán három nappal később, sértetlenül, váltságdíj követelése nélkül szabadon engedtek.

"Nem fogok bocsánatot kérni, hiszen remekül bántuk vele. Sőt, utána levelet küldött nekünk, hogy milyen rendesek voltunk. Arra használtuk fel Di Stefano hírnevét, hogy megismerjen bennünket a világ, és tudomást szerezzen követeléseinkről." - mondta del Rio, aki azóta festőművészként és szobrászként él.

Egy film apropóján találkoznak

A kétszeres aranylabdás játékos - aki 2000 óta a madridi klub tiszteletbeli elnöke - még nem nyilatkozott arról, mit vár a találkozótól. A "Real, a film" először csütörtök este lesz látható a Bernabeu Stadionban, a premierre 8000 vendéget várnak. A filmet aztán a következő napoktól már a spanyol mozikban is vetítik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!