Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nehéz ellenfél vár a Debrecenre az UEFA-Kupában

2005.08.26. 10:38
A Debrecen kiesett ugyan a Bajnokok Ligája küzdelmeiből, de az UEFA-Kupában még bizonyíthat. Ahhoz, hogy bekerüljön a csoportküzdelmekbe, az első fordulóban nehéz ellenfelet kell legyőznie. Ez az ellenfél az UEFA kiemelése szerint lehet a török Galatasaray, a görög AEK Athén, az ukrán Sahtor Donyeck, a francia Lens, illetve az angol Bolton.
A labdarúgó Bajnokok Ligájában a Manchester United ellenében elvérző Debrecen az UEFA-Kupában folytathatja szereplését. A pénteki Monte Carlo-i sorsolásra az elmúlt öt év nemzetközi kupaszereplésének tükrében kiemelést készítettek.

Ennek értelmében tizes "csoportokat" hoztak létre, és az öt kiemelthez sorsolják hozzá az öt "gyengébbet". A magyar bajnok lehetséges ellenfele lehet többek között a török Galatasaray, amely 2000-ben megnyerte a sorozatot, vagy a francia Lens, mely a hétvégén 7-0 arányban nyert a francia bajnokságban az elmúlt napokban Vadócz Krisztiánt is szerződtető Auxerre ellen.

Ugyancsak Magyarországra jöhet a görög AEK Athén, amely pár éve a Ferencvárost búcsúztatta. A görögökről ugyanakkor jó emlékei vannak a debrecenieknek, hiszen két éve a szintén hellén PAOK kiverésével jutottak tovább a hajdúságiak.

A negyedik lehetséges ellenfél az ukrán bajnokságot megnyerő, de a BL-selejtezőben szintén elbukó Sahtor Donyeck, míg az ötödik variáció szerint az angol Bolton Wanderers látogathat Debrecenbe.