Mária
17 °C
29 °C

Nehéz ellenfél vár a Debrecenre az UEFA-Kupában

2005.08.26. 10:38
A Debrecen kiesett ugyan a Bajnokok Ligája küzdelmeiből, de az UEFA-Kupában még bizonyíthat. Ahhoz, hogy bekerüljön a csoportküzdelmekbe, az első fordulóban nehéz ellenfelet kell legyőznie. Ez az ellenfél az UEFA kiemelése szerint lehet a török Galatasaray, a görög AEK Athén, az ukrán Sahtor Donyeck, a francia Lens, illetve az angol Bolton.
A labdarúgó Bajnokok Ligájában a Manchester United ellenében elvérző Debrecen az UEFA-Kupában folytathatja szereplését. A pénteki Monte Carlo-i sorsolásra az elmúlt öt év nemzetközi kupaszereplésének tükrében kiemelést készítettek.

Ennek értelmében tizes "csoportokat" hoztak létre, és az öt kiemelthez sorsolják hozzá az öt "gyengébbet". A magyar bajnok lehetséges ellenfele lehet többek között a török Galatasaray, amely 2000-ben megnyerte a sorozatot, vagy a francia Lens, mely a hétvégén 7-0 arányban nyert a francia bajnokságban az elmúlt napokban Vadócz Krisztiánt is szerződtető Auxerre ellen.

Ugyancsak Magyarországra jöhet a görög AEK Athén, amely pár éve a Ferencvárost búcsúztatta. A görögökről ugyanakkor jó emlékei vannak a debrecenieknek, hiszen két éve a szintén hellén PAOK kiverésével jutottak tovább a hajdúságiak.

A negyedik lehetséges ellenfél az ukrán bajnokságot megnyerő, de a BL-selejtezőben szintén elbukó Sahtor Donyeck, míg az ötödik variáció szerint az angol Bolton Wanderers látogathat Debrecenbe.