Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Collina kilépett az olasz játékvezetőktől

2005.08.29. 16:45
Közel került a visszavonuláshoz a világ egyik legjobb futballbírójának tartott Pierluigi Collina, miután kilépett az olasz játékvezetői testületből.

Önszántából vetett véget olaszországi pályafutásának Pierluigi Collina hétfőn. A negyvenöt éves, kopasz sípmester - aki az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) különengedélyével még további egy évig vezethetne mérkőzéseket - azért döntött így, mert jelenleg nem tevékenykedhet élvonalbeli találkozókon.

Pierluigi Collina

Két hónapja, amikor még úgy tűnt, vissza kell vonulnia, nyolcszázezer eurós (kétszázmillió forint) szerződést kötött az Opel céggel - amely egyben az AC Milan mezszponzora is. Ezt a kontraktust nem hajlandó felbontani, az olasz szövetség pedig ezért nem engedi, hogy élvonalbeli meccset vezessen.

Talán marad Európa

Collina elvileg így már csak európai kupameccseken juthatna szerephez 2006. június 30-ig, bár azzal, hogy kilépett hazája játékvezetői testületéből, valószínűleg ott sem kap feladatot. A 2006-os németországi világbajnokságon kora miatt már amúgy sem fújhatna.

A civil foglalkozására nézve adóügyi tanácsadó 1977-ben kezdett bíráskodni, 1991-ben került a Serie A-ba, majd 1996-ban kapta meg a nemzetközi szövetségtől a FIFA-licencet. Pályafutása során négy nagy döntőt vezetett: 1996-ban az atlantai olimpián, 1999-ben a Bajnokok Ligájában, 2002-ben a világbajnokságon, tavaly pedig az UEFA-kupában dirigálta a finálét.