Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lisztes Krisztián a 'Gladbachnál

2005.08.30. 13:01
Az átigazolási szezon szerdai zárása előtt megoldódni látszik a negyvenkilencszeres magyar válogatott középpályás, Lisztes Krisztián sorsa. A Borussia Mönchengladbach ugyanis szívesen szerződtetné egy évre a német bajnoki címmel és kupagyőzelemmel rendelkező játékost.
Kedden és szerdán a Borussia Mönchengladbachnál tréningezik a magyar futballválogatott középpályása, Lisztes Krisztián - adta hírül a legtekintélyesebb német szaklap, a Kicker. Az európai átigazolási szezon szerda éjféli zárása előtt az egykori, 1977-es BEK-döntős, mostanság a német elsőosztályban a kiesés ellen harcoló klub szeretné megszerezni Lisztest a következő szezonra. A Mönchengladbach három forduló után két ponttal a tizenhatodik helyen áll, mindössze két döntetlenre futotta az erejéből. A szaklap úgy véli, azért is jöhet létre könnyen a szerződés, mert a csapat eladta egyik legtehetségesebb játékosát, a cseh válogatott Marek Heinzet a török Galatasaray-nak. A török egyesület 2,3 millió eurót (560 millió forint) fizetett, és a negyvenkilencszeres magyar válogatott pótolhatná Heinzet, és még csak szerződési pénzt sem kellene fizetni érte, mert szabadon igazolható.

A magyar középpályás kedd este már edzőmérkőzésen is szerepelhet lehetséges új klubjában.

Már megmutatta, mit tud

Lisztes itt még a Werder mezében
Lisztes itt még a Werder mezében fotó: epa

A 'gladbachi sportigazgató, Peter Pander világossá tette, a most távozó Heinz utódját keresik és nem véletlen, hogy nem akarnak ismeretlen játékossal próbálkozni néhány órával az átigazolási szezon lezárása előtt.

"Krisztián már megmutatta a Bundesligában, hogy mire képes. Tapasztalatot hozhat magával, labdabiztos, kreatív és alternatívát jelenthet a számunkra" - így Pander, aki szerint a szerződésről az edzőmeccs után döntenek.

Lisztes kapcsán eddig hat európai egyesület merült fel, elsőként a spanyol Betis, amelyik a Bajnokok Ligájában érdekelt, de a szerződésnek kevés esélye volt. A 2004 áprilisában keresztszalag-szakadást szenvedő játékos az angol újonc Wigannal is edzőtáborozott, az olasz Chievónál augusztus közepén egy mérkőzésen pályára is lépett.

Húsz gólt lőtt a Bundesligában eddig

Németországban pedig a Frankfurttal és a kisebbik müncheni csapattal, a jelenleg második ligás 1860-nal hozták összefüggésbe. Magyarországon a Vasas, az Újpest és az őt felnevelő Ferencváros is szívesen látta volna soraiban.

Lisztes eddig kétszázegy Bundesliga-találkozón játszott és húszszor volt eredményes. A Stuttgarttal kiegészítő emberként a KEK-döntőig jutott, a Werder Bremennel bajnokságot és kupát is nyert 2004-ben, a csapatnál kihagyhatatlan volt, külföldiként beválasztották a négyfős játékostanácsba. A Borussia Mönchengladbach reális lehetőségnek számára.