Mihály
2 °C
16 °C

Lisztes Krisztián a 'Gladbachnál

2005.08.30. 13:01
Az átigazolási szezon szerdai zárása előtt megoldódni látszik a negyvenkilencszeres magyar válogatott középpályás, Lisztes Krisztián sorsa. A Borussia Mönchengladbach ugyanis szívesen szerződtetné egy évre a német bajnoki címmel és kupagyőzelemmel rendelkező játékost.
Kedden és szerdán a Borussia Mönchengladbachnál tréningezik a magyar futballválogatott középpályása, Lisztes Krisztián - adta hírül a legtekintélyesebb német szaklap, a Kicker. Az európai átigazolási szezon szerda éjféli zárása előtt az egykori, 1977-es BEK-döntős, mostanság a német elsőosztályban a kiesés ellen harcoló klub szeretné megszerezni Lisztest a következő szezonra. A Mönchengladbach három forduló után két ponttal a tizenhatodik helyen áll, mindössze két döntetlenre futotta az erejéből. A szaklap úgy véli, azért is jöhet létre könnyen a szerződés, mert a csapat eladta egyik legtehetségesebb játékosát, a cseh válogatott Marek Heinzet a török Galatasaray-nak. A török egyesület 2,3 millió eurót (560 millió forint) fizetett, és a negyvenkilencszeres magyar válogatott pótolhatná Heinzet, és még csak szerződési pénzt sem kellene fizetni érte, mert szabadon igazolható.

A magyar középpályás kedd este már edzőmérkőzésen is szerepelhet lehetséges új klubjában.

Már megmutatta, mit tud

Lisztes itt még a Werder mezében
Lisztes itt még a Werder mezében fotó: epa

A 'gladbachi sportigazgató, Peter Pander világossá tette, a most távozó Heinz utódját keresik és nem véletlen, hogy nem akarnak ismeretlen játékossal próbálkozni néhány órával az átigazolási szezon lezárása előtt.

"Krisztián már megmutatta a Bundesligában, hogy mire képes. Tapasztalatot hozhat magával, labdabiztos, kreatív és alternatívát jelenthet a számunkra" - így Pander, aki szerint a szerződésről az edzőmeccs után döntenek.

Lisztes kapcsán eddig hat európai egyesület merült fel, elsőként a spanyol Betis, amelyik a Bajnokok Ligájában érdekelt, de a szerződésnek kevés esélye volt. A 2004 áprilisában keresztszalag-szakadást szenvedő játékos az angol újonc Wigannal is edzőtáborozott, az olasz Chievónál augusztus közepén egy mérkőzésen pályára is lépett.

Húsz gólt lőtt a Bundesligában eddig

Németországban pedig a Frankfurttal és a kisebbik müncheni csapattal, a jelenleg második ligás 1860-nal hozták összefüggésbe. Magyarországon a Vasas, az Újpest és az őt felnevelő Ferencváros is szívesen látta volna soraiban.

Lisztes eddig kétszázegy Bundesliga-találkozón játszott és húszszor volt eredményes. A Stuttgarttal kiegészítő emberként a KEK-döntőig jutott, a Werder Bremennel bajnokságot és kupát is nyert 2004-ben, a csapatnál kihagyhatatlan volt, külföldiként beválasztották a négyfős játékostanácsba. A Borussia Mönchengladbach reális lehetőségnek számára.