Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Michael Owen Newcastle-be igazolt

2005.08.30. 14:14
A világ egyik legsikeresebb futballklubjából az angol bajnokság kiesőhelyén álló együtteshez igazolt Michael Owen: a Real Madrid egy éves igazolt csatára a Newcastle-lal írt alá négyéves szerződést.
Véget ért a nyári átigazolási szezon egyik leghosszabb története: a mellőzötté vált Michael Owen egy év után elhagyta a Real Madridot. Az angol válogatott korábbi aranylabdás azonban nem a Manchester Unitedet, nem is korábbi egyesületét, a BL-győztes Liverpoolt, hanem a Newcastle Unitedet választotta.

A Real Madrid jó üzletet csinált Owennel


Michael Owen

Ez azt jelenti, Owen a következő szezonig csak a nemzeti csapatban lép pályára nemzetközi találkozón, a Newcastle ugyanis csak a tizenegyedik helyen végzett az előző idényben és elindulhatott ugyan az Intertotó-kupában, de a spanyol Deportivo ellen kettős vereséggel esett, nem jutott el az UEFA-kupáig.

A huszonöt éves támadóért tizenötmillió fontos klubrekordot jelentő összeget fizetett az egyesület és négy évre kötelezi el magát. A vételár azt jelenti, hogy a Real a tavaly a Liverpoolnak kifizetett nyolcmillió fontos vételár majdnem kétszeresét kapta vissza, sőt, gyakorlatilag a csatár fizetését is fedezi az összeg.

A klub a régi fényében akar tündökölni

Owennek még át kell esnie az ilyenkor szokásos vizsgálatokon, ám ezt követően már a United játékosának mondhatja magát.

"Alan Shearer leigazolása óta ez a legbüszkébb pillanat az életemben. A Newcastle szurkolói gólokat akarnak látni, és Michael egy igazi gólvadász. Nagyon értékes futballista, akire építhetünk a jövőben, és remélem hamarosan ismét régi fényében tündököl majd a klub" - nyilatkozta Freddy Shepherd tulajdonos.

Owent a szombaton és jövő szerdán esedékes válogatott mérkőzések után mutathatják be Newcastle-ben.