Eleonóra
-1 °C
2 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Lisztes Krisztiánt szerződtette a Mönchengladbach

2005.09.01. 11:25
Sokáig úgy tűnt, Lisztes Krisztián, a magyar válogatott középpályása nem tudja mit akar, hiszen sorra kosarazta ki kérőit, igaz, volt ahova ő nem kellett. A múlt szezont a Werder Bremenben befejező játékost a nyáron tíz egyesülettel is hírbe hozták, végül az átigazolási szezon utolsó napján szerződtette őt Lothar Matthäus egykori csapata, a Borussia Münchengladbach.
Az egész nyáron át tartó huzavona után eldőlt, hogy Lisztes Krisztián, a német első osztályú Borussia Münchengladbachban folytatja pályafutását. A magyar futballválogatott középpályása egy plusz egy éves szerződést kötött a német csapattal.

Kilenc éve külföldön

Lisztes 1996-ban igazolt Németországba, a Ferencvárostól került a VfB Stuttgart együtteséhez, ahol öt év alatt 109 meccsen tizenkét gólt szerzett. 2001-ben leigazolta őt a szintén német Werder Bremen, ahol 92 mérkőzésen nyolcszor volt eredményes. Legnagyobb sikereként 2004-ben bajnoki címet szerzett a brémai együttessel, és a Német Kupát is eléhódították a zöld-fehérek.

A magyar válogatottban 49 alkalommal szerepelt középpályás új csapatában a már bevált nyolcas mezben fog szerepelni. A Mönchengladbach három forduló után két ponttal a tizenhatodik helyen áll a Bundesligában, mindössze két döntetlenre futotta az erejéből.

#alt#
Lisztes új csapata színeiben
fotó: borussia.de

Marad a nyolcas mezben

"Krisztián Stuttgartban és Brémában kilenc éven át magas színvonalon játszott. Kreatív futballista, aki biztosan segíteni tudja a csapatot, és egy teljesítményfüggő szerződést (egy plusz egy év) írt alá" - nyilatkozta a Borussia honlapján a klub sportigazgatója, Peter Pander.

Lisztes már egy éve szakítani akart a brémai egyesülettel, de a tavaszi szezon végén szerzett sérülése (keresztszalag-szakadás) után felajánlották neki, hogy maradjon még egy évet. Ennek jórészét rehabilitációval töltötte, és később sem tudta visszaverekedni magát a kezdőcsapatba.

Négy magyar, hat nemzetközi ajánlat

A nyári átigazolási szezonban a magyar együttesek közül felmerült a Fradi, a Vasas, az Újpest és a Sopron neve is, míg Európából további hat egyesülettel hozták hírbe. A spanyol Betis egy évvel korábban már akarta a játékost, idén azonban nem mutatott akkora érdeklődést iránta.

A játékos az angol újonc Wigannal is edzőtáborozott, míg az olasz Chievónál augusztus közepén egy mérkőzésen pályára is lépett. Németországban az Eintracht Frankfurttal és a kisebbik müncheni csapattal, a jelenleg második ligás 1860-nal hozták összefüggésbe, míg az átigazolási szezon végén jött a képbe a Mönchengladbach.