Emőke
-4 °C
9 °C

Ausztrália foci vb-t rendezne

2005.09.06. 13:42
Az ausztráloknál már kész is vannak a tervek, nem mellékesen a kontinensnyi ország sportvezetői kiszámolták, 2018-ban ők "következnek". A terv sikere érdekében a lebonyolításába Új-Zélandot is bevonnák.
Ausztrália bejelentette igényét a 2018-as labdarúgó-világbajnokság megrendezésére. A kontinens sajtója szerint már kész is a grandiózus terv a földkerekség egyik legnézettebb sporteseményének lebonyolítására.

A rendezésbe bevonnák Új-Zélandot is

A rendezési elképzelés komolyságát kedden megerősítette az ausztrál futballszövetség (FFA) első embere, John O´Neill, aki arról is szólt, hogy a pályázatot a kontinensnyi ország nevében az óceániai szövetség (OFC) nyújtaná be a világszövetséghez (FIFA).

Az ausztrál törekvés rokonszenvessé tételét szolgálja az ötlet, hogy a vb lebonyolításába bevonnák Új-Zélandot is, a tervek szerint a szomszéd ország megkapna néhány találkozót.

Kiszámolták, ők jönnek

"2006-ban Európa ad otthont a világbajnokságnak, 2010-ben Afrika következik, 2014-ben Dél-Amerika, 2018-ban pedig rajtunk a sor" - idézte az EFE spanyol hírügynökség O´Neill elnök magabiztos szavait, aki szerint az ausztrál rendezés ideáját támogatja Joseph Blatter FIFA-elnök is.

Az ausztrál válogatott egyébként szombati 7-0-ás sikere után a keddi visszavágón is győzni tudott a Salamon-szigetek együttese ellen, s ezzel megnyerte a 2006-os németországi labdarúgó-világbajnokság óceániai selejtezőjét. Az ausztrál csapat így a dél-amerikai kvalifikáció ötödik helyezettjével küzdhet meg novemberben a vb-részvételért.