Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

'A magyaroknak már nincs esélyük'

2005.09.06. 15:48
Győzelemre játszik a svéd válogatott a szerdai, budapesti világbajnoki selejtezőmérkőzésen. A magyar együttest jól ismerő Lars Lagerbäck kapitány kijelentette, a három évvel ezelőtti csapatunk jobb volt, tapasztaltabb és ügyesebb játékosokból állt, Lothar Matthäus gárdája viszont egységesebb.

"A futballban minden előfordulhat, de hogy mi háromból kétszer veszítsünk, az valószínűtlen" - elemezte saját csapata és a magyar válogatott világbajnokságra jutási esélyeit Lars Lagerbäck, a svéd válogatott szövetségi kapitánya. Keddi budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: "A magyaroknak nincs komoly sanszuk a világbajnokságra".

Nyerni akarnak

A nyolcadik selejtezőcsoportban Lothar Matthäus csapata öt ponttal van lemaradva Svédországtól, így a szerdai, Puskás-stadionbeli vb-selejtezőt mindenképpen meg kell nyernie, hogy megmaradjanak a vb-reményei.

A vendégek helyzete jóval kedvezőbb, a pótselejtezős második helyet könnyen megtarthatják, de akár még elsők is lehetnek.

"Nem számítok könnyű meccsre, de egyértelműen győzelemre játszunk, hiszen meg akarjuk nyerni a csoportot" - mondta Lagerbäck.

Ügyetlenebb és összetartó

Mellberg ünnepli a bolgárok elleni gólját Larssonnal
Mellberg ünnepli a bolgárok elleni gólját Larssonnal fotó: epa
A szakember jól ismeri válogatottunkat, hiszen az elmúlt Európa-bajnokság selejtezőin is egy csoportban szerepelt a két nemzeti együttes. Három éve, 2002-ben Svédországban 1-1 lett az eredmény, 2003-ban, Budapesten 2-1-re nyertek a skandinávok.

"Ismerjük a magyar csapatot, bár az utóbbi találkozásunkhoz képest nagyon megváltozott. Szerintem a három évvel ezelőtti együttesük jobb volt, tapasztaltabb és ügyesebb játékosokból állt. A mai viszont jobban összetart és egységesebb" - hasonlította össze Gellei Imre és Matthäus együttesét a svéd edző.

Csapatkapitánya, Olof Mellberg többször is szembe került már a magyar játékosokkal, nem csak a válogatott meccseken, de a Premier League-ben ugyanúgy, mert klubja az Aston Villa. Ennek ellenére a szintén Birminghamben játszó Gera Zoltánt sem ismeri különösebben: "Angliában már találkozhattunk a meccseinken, kulcsjátékosa a magyar csapatnak, remek középpályás".

Juhász a Puskás-stadionban futhat össze csapattársával

Válogatottunk középhátvédjének, Juhász Rolandnak viszont klubtársa is lesz az ellenfélnél, az anderlechtes Christian Wilhelmsson. Ők eddig még a pályán kívül sem találkoztak.

"Itt értesültem róla, hogy játszani fog az új anderlechtes csapattársam. Még nem találkoztam vele korábban, lehet, hogy a pályán futunk össze először - nyilatkozta a szőke jobbszélső, aki az eredményre nem akart tippelni. - A lényeg, hogy nyerjünk, az eredmény nem számít".

A Magyarország-Svédország vb-selejtező szerdán, 20.45 órakor kezdődik, a Puskás Ferenc-stadionban.