Sára, Márió
2 °C
6 °C

Minden pontját elveszítheti a Ferencváros

2005.09.08. 17:04
Az MLSZ ötmillió forintra büntette a Ferencvárost és a határozathozatal után három nappal fordulónként egy pontot von le a futballcsapattól, mert még mindig tartozik volt játékosának, Adem Kapicnak.
"Én nem tudok róla, hogy bárhol is feljelentettek volna minket. Egyébként senki felé nincs tartozásunk, mindössze a tavalyi második helyért járó prémiummal tartozunk" - nyilatkozta az Indexnek augusztusban Furulyás János, a Ferencváros elnöke arra a kérdésre válaszolva, mit tud a szerződés szerint nekik járó pénzt jogi úton kereső Adem Kapic és Marek Penksa ügyéről.

Az MLSZ lépett

A magyar futballszövetség (MLSZ) tudott a feljelentésről, olyannyira, hogy csütörtökön ötmillió forintra büntette az FTC-t, amiért nem tett eleget volt játékosa, Kapiccsal szembeni fizetési kötelezettségének. Amíg nem egyenlíti tartozását, a határozathozatal után három nappal fordulónként egy pontot levonnak az Üllői útiaktól.

Az FTC fellebbez

"Valóban született egy ilyen döntés" - mondta Tepszics Ignác, a Ferencváros sportigazgatója az MTI-nek. "Ha írásban is megkapjuk az MLSZ határozatát, utána nyolc nap áll rendelkezésünkre a fellebbezés benyújtására. Egészen biztosan nem fogadjuk el a fegyelmi bizottság döntését." A vezető hozzátette: a határozat indoklásának ismeretében dönt a klub arról, hogy mire alapozza majd tiltakozását. A szlovén válogatott Kapicnak június 30-án járt le a szerződése az FTC-nél.

Kapic feljelentett, a tartalékba zavarták

Kapic még áprilisban jelentette fel klubját, amiért nem fizetett ki neki még előző évi összegeket. A Ferencváros a pénz átutalása helyett a szlovén válogatott középpályást küldte a tartalékcsapatba, minden indoklás nélkül.

A futballista ekkor még meggondolta magát, mint fogalmazott, "Alaposan végiggondoltam mindent, és végül arra jutottam, hogy nem lenne igazságos, ha miattam azok bűnhődnének, akik semmiről sem tehetnek. Egy esetleges pontlevonással veszélybe kerülhetne a nemzetközi kupaszereplés, ami a csapattársaimnak és a szurkolóinknak jelentene komoly büntetést." Visszavonta a feljelentést és visszakerült az első csapatba.

A nyárra elfogyott a türelem

A szezon végeztével Kapicnak végleg elfogyott a türelme és a nemzetközi futballszövetségnél, a FIFA-nál is feljelentette volt klubját. "Sajnálom, hogy nem sikerül békében elválni attól a klubtól, ahol pályafutásom legsikeresebb időszakát töltöttem. Soha nem akartam ártani a Ferencvárosnak, a klub kizárólag saját magának köszönheti a kialakult helyzetet" - fogalmazott júliusban.

Hamarosan akár mínuszban

A Fradi jelenleg utolsó előtti az NB I-ben, csak az újonc REAC-ot előzi meg. Lipcsei Péterék négy forduló alatt egy pontot szereztek, a hat lőtt és tíz - a legtöbb az élvonalban - kapott góllal. Az FTC vezetői felelőtlensége miatt hamarosan akár mínuszba is kerülhet a táblázaton.