Benedek
-5 °C
5 °C

Matthäus: 'Szívesen maradnék'

2005.09.08. 10:38
A svédek ellen elvesztett világabajnoki selejtező után Lothar Matthäus szövetségi kapitányt vastaps fogadta a sajtótájékoztatón. A német sokott kapott, de büszke csapatára és szerinte vele vagy nélküle, de a válogatott nagy jövő előtt áll.

"Még mindig sokkhatás alatt vagyok, nem igazán találom a szavakat, de megható, hogy egy vereség után így ünnepelnek engem" - kezdte értékelését Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a svédektől elszenvedett 0-1-es vereséget követő sajtótájékoztatón. A német szakembert vastaps fogadta, amikor megérkezett.

Matthäus álma tört össze


Matthäus a meccs után nyilatkozik
A folytatásban megköszönte az estét a játékosainak és a szurkolóknak egyaránt, mondván mind a ketten a maximumot hozták ki magukból. "Úgy gondolom, hogy a szerencsésebb csapat győzött, mert nekünk hat-hét komoly helyzetünk is volt, míg ellenben a svédeknek csupán kettő, illetve Ibrahimovics helyzete, amit gólra is váltott" - mondta Matthäus.

"Nagyon szomorú vagyok, mert számomra egy igazán nagy álom lett volna, hogy a magyar csapat élén térek vissza Németországba a jövő évi világbajnokságra. Egy rossz szót sem szólhatok a csapatomra, mindössze egy dolog bosszant még mindig, túl sok lehetőség kell a gólszerzéshez, míg az ellenfélnek elég egy is" - mondta a német válogatottsági rekorder, miután a vereséggel eldőlt, együttese nem juthat ki a 2006-os németországi vb-re. Matthäus a szünetben és a találkozó után is egyenként vigasztalta meg a játékosait.

Vele vagy nélküle

A játékosként aranylabdás kapitány szerint a futballistáinak elsődlegesen azt kell megtanulniuk - és erre kiváló esély kínálkozik a külföldön játszóknak -, hogy ne csak a labdarúgás alapelemeiben nőjenek fel a világhoz, hanem csibészségben, ravaszságban is. Ibrahimovicsra utalt többek között, aki nagyon sokat színészkedett a kilencven perc alatt. Véleménye szerint ez a tíz százalék plusz kell ahhoz, hogy az ehhez hasonló meccseket megnyerjék.

A folytatásban kitért a jövőre is: "Velem, vagy nélkülem, ez a csapat szép, ígéretes jövő előtt áll, ugyanis sikerült olyan játékosokat találnom, akiknek mindenük a futball, megfelelő szívvel és hozzáállással küzdenek a pályán a sikerekért". A német szakember elmondta, szívesen maradna a magyar csapat élén, de ha váltanak, akkor most kell megtenni, még a bolgárok elleni októberi meccs előtt.

A svéd kapitány szerint a döntetlen igazságosabb lett volna

"Nagyon jó meccs volt, melyet végül sikerült megnyernünk. Egy támadó szellemű magyar csapat fogadott minket, ahogy azt vártuk is, ezért nekünk türelemmel kellett játszanunk, várni a megfelelő alkalmat. Ez végül az utolsó percben el is jött, egy világsztárunk villanása eldöntötte a találkozót" - értékelt Lars Lagerbäck, a svédek szövetségi kapitánya.

Szerinte az első félidőben a magyar együttes, a folytatásban az ő csapata uralta a játékot, ekkor sikerült átvenniük a meccs irányítását is. "Masszív játékunk ezúttal is érvényesült, a találkozó összképe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna. Bíztam abban, hogy három sztárunk közül az egyik eldönti a játékot. Megtörtént" - összegzett Lagerbäck.

A szövetség elnöksége dönt a kapitány sorsáról
"A svédek elleni vereséggel lezárult egy szakasz. Természetesen hamarosan leülök Lothar Mattha:us szövetségi kapitánnyal és közösen értékeljük a mögöttünk hagyott időszakot. Ezt követően a szövetség elnöksége dönt a kapitánykérdésben" - mondta Bozóky Imre, az MLSZ elnöke csütörtökön az MTI-nek.

Bozóky úgy véli, nincs szükség rendkívüli elnökségi ülés összehívására, a testület következő tanácskozásán - melynek időpontját még nem tűzték ki - foglalkozik majd a kérdéssel.