József, Bánk
-7 °C
0 °C

Heteken belül eldől Matthäus sorsa

2005.09.12. 16:19
A múlt heti svédektől elszenvedett vereség után Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott kapitánya úgy nyilatkozott, gyorsan döntsenek a sorsáról. Nos az MLSZ vezetői a kedvében szeretnének járni, így már az október 8-i bulgáriai selejtező előtt eldöntik, menjen, vagy maradjon.
Elképzelhető, hogy Lothar Matthäus kívánságának megfelelően még az október 8-i, bulgáriai vb-selejtező előtt összeül a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége, hogy döntsön a válogatottat irányító német szakvezető jövőjéről.

Bozóky szeretné ha maradna

Eredetileg október 13-án, a selejtezősorozat végét követően tárgyalt volna a testület, de mivel matematikai esély sincs a jövő évi németországi részvételre, ezért már most felvetődött a kapitánykérdés. Bozóky Imre elnök az MLSZ honlapján úgy nyilatkozott, valószínűleg a jövő hónap elejére teszik át az ülés időpontját. A szövetség elnöke elmondta, távollétében dr. Mezey György helyettesít, Berzi Sándor főtitkár pedig lefolytatja a szükséges egyeztetéseket az elnökségi tagokkal.

Az MLSZ elnöke a szövetség honlapján elmondta: "Személyes véleményem, hogy az elmúlt több mint másfél évben Lothar Matthäus vezetésével szakmailag és morálisan is előrelépett a magyar válogatott. A szövetségi kapitány élvezi a támogatásomat, és azt szeretném, ha maradna a következő Európa-bajnokságig." Minderről az MLSZ elnökségének kell határoznia, miután az elnök visszatér a marokkói FIFA-kongresszusról és perui hivatalos útjáról.

'Szakmailag jó úton járunk'

Ugyanakkor a döntés előtt szükséges egy, az elmúlt időszakot lezáró értékelés és egy pontos terv a jövőt illetően. Bozóky úgy véli, szakmailag jó úton járunk, ugyanakkor fontos a felelősségek tisztázása és a szakemberek, a szövetség és a liga között egy olyan közös munka, avagy együtt gondolkodás kialakítása, amelyből az egész magyar labdarúgás hosszú távon profitálhat.

Matthäus a Svédország ellen múlt szerdán 1-0-ra elvesztett világbajnoki selejtezőt követően azt mondta: szeretné, ha minél korábban eldőlne, hogy az MLSZ vele vagy nélküle képzeli el a közös munkát a jövőben. A német szakember szerint, amennyiben az MLSZ másik szakvezetőre szeretné bízni a válogatott irányítását, akkor a hátralévő két selejtezőn, Bulgária és Horvátország ellen már az új kapitánynak kellene a kispadon ülnie, hogy megkezdhesse a csapat építését a 2008-as Európa-bajnoki selejtezőkre.