Ágnes
-1 °C
2 °C

'Óriási balszerencsénk volt'

2005.09.14. 10:53
Egyetértenek a Real Madrid játékosai, hogy balszerencséjük miatt kaptak ki 3-0-ra a Lyontól kedden, a Bajnokok Ligája első fordulójában. Edzőjük, Wanderley Luxemburgo is fortunát okolja a vereségért, ám a franciák csatára, John Carew szerint "a Real nem tud védekezni".
"Támadásban még mindig galaktikus a Real, de védekezni nem tud" - értékelte a Marca című spanyol lapnak a madridiak keddi BL-teljesítményét John Carew, a Lyon csatára.

A francia gárda fél óra alatt három gólt vágott Iker Casillas kapujába, sőt, az első félidő 4-0-lal zárulhatott volna, ha a hálóőr nem védi ki Juninho tizenegyesét.

6-3 is lehetett volna

A Real Madrid támadásban nem volt rossz, Raúl, Baptista és Robinho kialakított néhány helyzetet az első negyedórában, volt egy Beckham- és egy Roberto Carlos-szabadrúgás is, de mind kimaradt. A Lyon ellenben könnyen játszotta át a Salgado-Ramos-Helguera-Roberto Carlos védőnégyest, nem beszélve a Beckham - Gravesen- Pablo Garcia középpályáról, és be is lőtte a lehetőségeit.

"Az eredmény nem tükrözi, mi történt a pályán, óriási balszerencsénk volt" - magyarázkodott a lefújás után Casillas, bár véleménye kissé túlzó. A 3-0 helyett valójában a 6-3 lett volna az igazságos eredmény, hiszen a hazaiaknak is voltak még helyzeteik, elég csak a büntetőre gondolni.

Baptista józanul értékelt

Casillas nézeteivel viszont egyetértett Roberto Carlos, aki a harmadik gólnál hibázott nagyot. "Balszerencsések voltunk. Két gólt kaptunk pontrúgás után, a második félidő pedig a miénk volt - szerénytelenkedett a brazil védő. - Az eredmény miatt szomorúak vagyunk, de a csapat szereplése miatt nem".

A spanyol játékosok közül egyedül a nyáron érkezett Julio Baptista látta józanul az eseményeket: "Jól támadtunk, de a gyors gólok mindent eldöntöttek. Dolgoznunk és javítanunk kell".

Hat gól három nap alatt

A sztárcsapat edzője, Wanderley Luxemburgo viszont inkább Cassillasékhoz húzott: "A statisztikák azt mutatják, megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre. Nem használtuk ki, ők viszont már az első kapura lövésükből betaláltak, ami mindent eldöntött. Meg kell őriznünk a nyugalmunkat".

Carew véleményét igazolja viszont, hogy a világ legnagyszerűbbnek tartott együttese három napon belül kétszer kapott három gólt. Szombaton a spanyol bajnokságban, hazai pályán az újonc Celta Vigótól, majd kedden a Lyontól.