Edina
-12 °C
-3 °C

'Matthäus ne legyen német kapitány'

2005.09.16. 16:22
Nem tudja elképzelni a német futballválogatott szövetségi kapitányaként Lothar Matthäust a németországi futballszövetség elnöke, Gerhard Mayer-Vorfelder. A sportvezető hiányolja a magyar nemzeti csapat trénerének szakképesítését.
A Német Labdarúgó Szövetség elnöke, Gerhard Mayer-Vorfelder nem szeretné, ha a 2006-os világbajnokság után Lothar Matthäusra bíznák a német válogatott irányítását.

Nincs megfelelő képesítése

A sportvezető a DSF sporttelevízió műsorában beszélt arról, ki vehetné át a nemzeti együttest Jürgen Klinsmanntól.

"Nem tudom elképzelni, hogy Lothar Matthäus legyen Klinsmann utódja. A 150-szeres válogatottság tiszteletre méltó, de nem helyettesíti az edzői papírt, ami Lotharnak nincs."

Ausztriában és Szerbiában sem hiányzott a papír

Matthäus 2003 decembere óta a magyar futballválogatottat irányítja, sosem tagadta, hogy nincs megfelelő képesítése, ám ez előző csapatainál, a Partizan Belgrádnál és a Rapid Wiennél sem volt gond.

Mayer-Vorfelder legszívesebben Christoph Daumot látná a kispadon. A tréner 2001 októberében kevéssel kapitányi kinevezése előtt keveredett botrányba, amikor kokaint találtak a szervezetében. A szakember jelenleg a Fenerbahce trénere.

Daum kapjon még egy esélyt

"Christoph edzőként már bizonyított, megérdemelne egy második lehetőséget" - mondta Mayer-Vorfelder.

Az 1990-ben játékosként világbajnokságot nyert Jürgen Klinsmann szerződése a 2006-os vb végéig szól. Többször kijelentette, semmiképpen nem akarja a megállapodást meghosszabbítani.

Lothar maradna nálunk

Lothar Matthäus megyegyzése az Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) az év végén fut ki. Az MLSZ elnöksége várhatóan még a Bulgária elleni selejtező előtt, azaz október elején eldönti, menjen vagy folytassa munkáját. A tréner többször elmondta, szívesen maradna.

Tavaly nyáron, amikor Klinsmann a németek élére került, Matthäus is pályázott a posztra. Mayer-Vorfelder viszont az edzői iskolát végzett, de teljesen tapasztalatlan Jürgen Klinsmannt támogatta helyette.

Klinsmannal nem kedvelik egymást

A két volt világbajnok csapattárs, Klinsmann és Matthäus viszonya még a kilencvenes évek közepén, egy fogadási ügy miatt romlott meg, és azóta sem jött helyre.