Benedek
-4 °C
5 °C

'Súlyos egyéni hibák miatt kaptunk ki'

2005.09.16. 13:15
Supka Attila, a DVSC-AVE Ásványvíz labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint együttesének legfeljebb húsz százalék esélye maradt a továbbjutásra az UEFA Kupában a Sahtar Donyeck otthonában elszenvedett 4-1-es vereség után. Nem tagadta, a második félidőben a szerkezetváltás után csapata jobban futballozott, és hogy a távozók - Böőr, Kerekes, Bogdanovics - hiányoztak.
Az első félidei figyelmetlenségeknek köszönhetően nem volt egy súlycsoportban az UEFA Kupa első fordulójának mérkőzésén a Debrecen a Sahtar otthonában.

Csak Halmosi emelkedett ki a csapatból

Az edző Supka Attila azt mondta, hogy súlyos egyéni hibák vezettek a háromgólos vereséghez. "Az ukránok azt játszották, amire előzetesen számítottunk. Sajnos az első gól előtt nagyot hibáztunk, a kapunk közelében nem szabad ilyen gyermeteg módon elveszteni a labdát, mindez ráadásul az első percben történt. Ugyanígy nem figyeltünk a második és a harmadik gól előtt sem, ráadásul a harmadik találatot is egy bosszantó labdavesztés előzte meg" - vélekedett.

Ennek megfelelően védelemből senki sem emelkedett ki - Komlósi pedig kifejezetten árnyéka volt önmagának -, egyedül a bal oldali középpályás, Halmosi Péter játéka volt elfogadható.

Szép győzelemre készülnek

"A második félidőben a szünetben végrehajtott szerkezetváltás után már stabilabb volt a játékunk, helyzeteink is adódtak. A három gól hátrány jelentős, de a debreceni stadionban sok szép győzelmet arattunk már nemzetközi kupameccsen, erre készülünk most is" - értékelt.

A szakvezető azt sem titkolta, hogy nem választott jó megoldást, amikor az egycsatáros felállás mellett döntött, hiszen a második játékrészben a régi bevált hadrend alapján sokkal jobban játszott csapata, helyzeteket alakított ki, és egy gólt is szerzett.

Új játékosokat kell beépíteni

Supka hozzátette: a sérült Habi és Vukmir a visszavágón is hiányozni fognak, a védelembe viszont visszatérhet Máté Péter, aki Donyeckben sárga lapjai miatt nem léphetett pályára. A szakember szerint csapata megérezte Böőr, Bogdanovics és Kerekes hiányát.

"Böőrék szerződésében volt egy olyan pont, amelynek értelmében el kellett őket engedni. Ebbe nekem nincs beleszólásom és nem is akarok ezzel foglalkozni. Természetesen hiányoztak, de a helyükre érkeztek új játékosok, akiket be kell építeni a csapatba, nekem ez a feladatom."

Már az Újpestre figyelnek

Elmondta még, hogy Donyeckben senki sem sérült meg, így Habiékat leszámítva a teljes keret rendelkezésre áll a hétfői, Újpest elleni bajnoki rangadóra, és addig reményei szerint játékosai a kudarcon túlteszik magukat, és átérzik a bajnoki meccs fontosságát.