József, Bánk
-6 °C
0 °C

Gera Zoltánt ismét műteni kell

2005.09.19. 13:39
Gera Zoltán, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a hétvégén megszerezte idei első gólját csapatában. ez egy pontot jelentett a WBA-nak, a játékos öröme mégsem lehetett teljes, hiszen hétfőn ismét - immáron harmadszor - műteni kell a májusban eltörött kézfejét.
Felemásra sikeredett a hétvégéje Gera Zoltánnak. A magyar válogatott csapatkapitánya szombaton az utolsó pillanatban gólt szerzett a WBA - Sunderland Premier League mérkőzésen, mellyel egy pontot mentett csapata számára.

A műtét után nem sokkal már hazamehet

Nagy ünneplésre azonban nem volt ideje, hiszen kiderült, hétfőn ismét műteni kell. A májusi kézfejtörést követően ez már a harmadik, és reményei szerint utolsó operáció lesz, melynek célja, a korábbi műtéti seb helyén keletkezett gyulladás megszüntetése lesz.

Robson szerint még nem az igazi
A West Bromwich Albion edzője, Bryan Robson a döntetlenre végződött bajnoki után elárulta, majdnem lecserélte Gerát, de úgy gondolta, a "Magic Magyar" képes villani az utolsó pillanatban is. Igaza lett, de a korábbi klasszis futballista úgy gondolja, támadója nem érte még el tavalyi formáját, ami elsősorban annak köszönhető, hogy erőnlétileg nem érte utol magát. Robson úgy véli, a válogatottban kifacsarták játékosát, és kiváncsian várja, miután elbukott a magyar válogatott a világbajnoki selejtezőkön, kérésének megfelelően mellőzi-e Lothar Matthäus Gerát a barátságos meccseken.
A műtétet hétfőn egy birminghami magánklinikán végzik el, a játékost ugyan altatják, de az orvosok szerint az éjszakát már otthon töltheti. A magyar válogatott csapatkapitánya a műtét miatt bizonyosan nem lép pályára a Bradford elleni kedden esedékes Liga Kupa-találkozón.

Gyenge játék, akarat, egy pont

A játékos egyébként roppant boldog volt, hogy sikerült megszereznie az első bajnoki gólját ebben az idényben. Tisztában van vele, hogy csapata nem játszott jól, de nagy akarásuknak végül csak meglett a gyümölcse.

Saját teljesítményét is reálisan értékelte, hiszen nem lepődött volna meg, ha lecserélik, mert nem úgy ment neki a játék, ahogy azt szeretné. Azonban dicséretére szól, hogy nem adta fel, ennek köszönhető, hogy a 93. percben eredményes tudott lenni.

Hétvégén már játszana

A hétfői műtétet szükségesnek érzi, mert a keze ugyan nem fáj, de a seb folyamatosan be van gyulladva, és a gyulladás kihat testének más részeire is, amiért nincs tökéletes állapotban. Mindenesetre a hétvégi Charlton elleni bajnokin már újra ott szeretne lenni a pályán.