Emőke
-4 °C
9 °C

Nem menti meg a kormány a Fradit

2005.09.20. 18:36
A Ferencváros labdarúgócsapata jelenleg az NB I utolsó előtti helyén áll. A csapat játéka kilátástalan, a klubházban ugyanakkor évek óta tart a szponzorkeresés. Az elnök - akinek távozátás hónapok óta várják, követelik a szurkolók - a legújabb ellenségképet a csapat edzőjében találta meg.

Eláll a kormány attól, hogy befektessen a Fradiba, értesült a Tények. Nem vásárolják vissza másfél milliárd forintért a stadion használati jogát. Az SZDSZ-es miniszterekhez csatlakozott Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Hivatalos döntés szerdán lesz.

#alt#
Furulyás János, az FTC elnöke
A Fradinál addig sem áll meg az élet. "Tűrhetetlen az a helyzet, hogy László Csaba bizonyos szurkolókat felbérelve az én nevemet skandáltatja, miközben a csapat csapnivalóan játszik" - nyilatkozta a hétfői Magyar Nemzetben Furulyás János, a Ferencváros elnöke. "Ilyet nem állítottam" - mondta a Nemzeti Sport másnapi számában, majd úgy fogalmaz, nem kommentálja az ügyet, de az előző napi Nemzetben megjelenteket továbbra is fenntartja.

Nem kell ebből ügyet csinálni

Ezzel szemben a sportlapban a Fradi jelenlegi edzője cáfolja a vádakat, véleménye szerint jó kapcsolatban van az elnökkel, és nem érti mi célja volt ezzel a kijelentéssel Furulyásnak. László Csaba érdeklődésünkre elmondta, az ominózus cikk után beszélt Furulyás elnökkel, aki elmondta neki a csapatról a véleményét, és megnyugtatta a szakembert, ilyet nem mondott.

Szóról szóra így volt
Felhívtuk a Magyar Nemzet szerkesztőségét is és a cikket jegyző Novák Miklós érdeklődésünke elmondta, Furulyás szóról szóra úgy mondta az említett mondatot, ahogy az a lapban megjelent.

A klub elnökét nem sikerült elérnünk a délelőtt folyamán, Horváth K. József, a zöld-fehérek sajtófőnöke szerint Furulyás egész nap a klub jövőjével kapcsolatban tárgyal, így elérhetetlen lesz.

Azt azonban Horváth elmondta, az elnök nem akarja kommentálni a kijelentését. Egyszer kimondta, de nem kíván vele többet foglalkozni, és nem kell belőle ügyet csinálni, hiszen van olyan, amit egyszer kimond az ember, aztán másnap már nem akarja megismételni.

A szurkolók már unják

A Ferencváros Szurkolók Szövetsége ugyanakkor közleményben határolja el magát a klubelnök szavaitól. Véleményük szerint a klub első számú vezetőjének egy mondatban sikerült megrágalmaznia a nyilvánosság előtt az FTC hivatalban lévő vezetőedzőjét és maradék, még kitartó szurkolóit.

A szurkolók vallják, hogy ilyen körülmények között kilátástalan az FTC jövője, így az érdemi, gyors morális és szervezeti reformok elkerülhetetlenné váltak. Ugyanis szomorúnak tartják, hogy az elnök már olyanokba is beleköt, akiknek nincsenek hátsó szándékaik és már mögöttük is befolyást, titokzatos személyeket és csoportokat keres.

A szurkolók bíznak benne, miután az elmúlt időben többször is bebizonyosodott, hogy a klub vezetése alkalmatlan kész rá, hogy a jelen helyzetben szükséges lépéseket megtegye, felelősen cselekedve levonja a személyes konzekvenciákat.