Alfréd
-3 °C
3 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Mourinho szívesen lenne angol kapitány

2005.09.20. 14:04
Leülne az angol válogatott kispadjára José Mourinho, a Chelsea portugál edzője. A nagyképű, ám zseniális szakember néhány év múlva venné át a csapatot, amikorra "még inkább angollá vált".
Elvállalná az angol szövetségi kapitányi posztot José Mourinho, a Chelsea világhírű edzője. Napjaink egyik legjobb futball-szakembere úgy gondolja viszont, hogy csak néhány év múlva vehetné át sikerrel a csapatot.

Kezd angollá válni

#alt#
Mourinho már félig angol
(fotó: epa)
"Részben már angol vagyok, és ha szerződésem végéig, még öt évig Londonban maradok, egyre inkább angolnak fogom érezni magam. Ha így lesz, nem csak profin, de szívvel is tudom irányítani az angol válogatotatt" - nyilatkozta a portugál Mourinho a Timeout című magazinnak.

Az angolok augusztusban, barátságos meccsen 4-1-re Dániától, szeptember elején, vb-selejtezőn 1-0-ra Észak-Írországtól szenvedtek vereséget, és a brit média nagy része Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány menesztését követelte.

Nem pályázik Eriksson helyére

"Eriksson nagyszerű edző, lélekben már szerintem angol, a szívét adja a munkájához" - dicsérte kollégáját a tréner.

A svéd Eriksson az első külföldi szakember az angol nemzeti tizenegy kispadján, 2000 nyara óta irányítja a gárdát.

Három év alatt hét trófea

José Mourinho az utóbbi évek legsikeresebb edzője, 2003-ban a Portóval portugál bajnokságot és kupát, illetve UEFA-kupát, egy évvel később újra bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyert. Az előző szezonban a Chelsea-t ötven év szünet után jutatta az angol első osztály élére, és megszerezte a Ligakupát is. Idén eddig a Community Shield fedőnevű angol szuperkupát nyerte meg.

Győzelmei mellett nagyképű nyilatkozatai miatt lóg még ki az átlagból, a sajtó kedvence sorozatos beszólásai miatt.