Benedek
-5 °C
5 °C

Óvást nyújt be a Real Madrid

2005.09.20. 13:02
Megóvja a vasárnapi, Espanyol ellen 1-0-ra elveszített spanyol bajnoki labdarúgó mérkőzését a Real Madrid. A klub szerint a bíró már megállította a játékot, amikor az Espanyol a győztes gólt szerezte, így azt nem szabadott volna megadni.
A Real Madrid labdarúgócsapatának vezetősége bírói műhiba miatt megóvja a vasárnap 1-0-ra elveszített, Espanyol elleni bajnoki mérkőzését.

"Megvizsgáljuk, hogy kérjük-e a találkozó újrajátszását" - mondta a Marca című sportnapilapnak Florentino Perez klubelnök hétfőn, majd kedden a Real elnöksége eldöntötte, hogy óvást nyújt be.

"Nem ismeri a szabályokat"


A Realnál nem értik a bírót fotó: epa
A fővárosiak azt kifogásolják, hogy a hazaiak góljánál a játékvezető belefújt az akcióba, ezért a védők leálltak, emiatt fejelhetett Jarque teljesen szabadon Iker Casillas kapujába.

A televíziós felvételeken jól hallható, hogy a bíró pillanatokkal az előtt sípolt, hogy az Espanyol játékosa a labdába fejelt volna, ám látszik az is, hogy a Real-játékosok nem emiatt maradtak le róla.

"A bíró nem ismeri a szabályokat vagy helytelenül alkalmazta őket. Amikor jelzett, Jarque még bele sem fejelt a labdába, és ami sípszó után történik a pályán, az nem számít, igazából nem is valós esemény. Emiatt óvunk" - idézte a Real egyik szóvivőjét az as.com.

A bíró állítja, nem ő sípolt

Leginkább az képzelhető el, hogy Julián Rodríguez Santiago játékvezető egy másik hazai focista elleni faultot akart lefújni, amikor a gól épp megszületett, de az sem lehetetlen, hogy nem a bíró sípja hallatszik a felvételeken. Ez utóbbit állítja José Ángel Jiménez Muńoz de Morales, a spanyol futballszövetség játékvezetői testületének szóvivője.

"Julián Rodríguez Santiago a találkozó után elmondta nekünk, nem fújt az Espanyol-akció közben - nyilatkozta Muńoz de Morales a marca.com-nak. - Egyértelműen sípszó hallatszik, de az bárhonnét jöhetett. Korábban már többször előfordult, hogy szurkolók így akartak segíteni a csapatuknak".

Újrajátszás lehet a vége

Egyelőre nem tudni, a szövetség elfogadja-e az óvást, de amennyiben igen, nem elképzelhetetlen, hogy újra kell játszani a találkozót.

A Real Madrid rendkívül gyengén kezdte a szezont: a spanyol bajnokságban három forduló után három ponttal a 15. helyen áll, míg a Bajnokok Ligája első fordulójában a Lyontól kapott ki 3-0-ra.