Géza
-12 °C
-4 °C

Matthäus egyelőre biztosan marad

2005.09.21. 00:16
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége csak az októberi világbajnoki selejtezők után dönt Lothar Matthäus szövetségi kapitány sorsáról.
Nyolc elnökségi tag - Fülöp Ferenc, Kutasi Róbert, Klement Tibor, Nemes Ferenc, Illés János, Ofella Zoltán, Horváth Cs. Attila és Makray Balázs -, illetve Kisteleki István ligaelnök kedden Berzi Sándortól, az MLSZ főtitkárától tájékoztatást kapott az MLSZ és marketingpartnere, a Derball, illetve az MLSZ és Lothar Matthäus között kötött szerződésről. Az elnökségi tagok a következő ülésig nem nyilatkoznak a megállapodások tartalmáról.

Klement Tibor az MTI-nek azt mondta, hogy felelős döntést csak akkor lehet hozni, ha az elnökség minden részletet ismer. Ebbe nemcsak a kapitány szerződése tartozik. "Természetesen ahhoz, hogy reális képet alkossunk a kapitány munkájáról, meg kell ismernünk a jövőre vonatkozó szakmai terveit és a világbajnoki selejtező-sorozatról készített elemzését is" - mondta Klement Tibor.

Kutasi Róbert annyit közölt, hogy az elnökségi tagok abban maradtak, kizárólag a következő ülésen mondják el véleményüket arról, amit megtudtak, és ő tartja magát ehhez a megállapodáshoz.

A testület várhatóan október 13-án ül össze.

A német szakember 2003 decemberében szerződött a magyar futballszövetséggel 2005 decemberéig, illetve a válogatott esetleges 2006-os világbajnoki szereplése végéig. A nemzeti csapat biztosan nem juthat ki már a németországi tornára, ezért merült fel, hogy szerződést hosszabbít-e az MLSZ Mathäusszal. Amikor ez napirendre került, az elnökség tagjai jelezték, érdeklik őket a kapitány, illetve a menedzser Peter Pellady, valamint a szövetség között létrejött megállapodások.