Mátyás
-6 °C
1 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Kormányzati nem az új Üllői úti stadion ötletére

2005.09.21. 19:36
A kormány úgy döntött, hogy ebben a helyzetben ilyen beruházásra nem költi az adófizetők pénzét, jelentette be szerdán Batiz András kormányszóvivő.
A kormány szerint nem időszerű egy olyan stadion megépítése, amely alkalmas lenne arra, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit le lehessen benne játszani, közölte a kabinet szerdai ülését követő sajtótájékoztatón Batiz András.

Ezzel hivatalossá vált, hogy a kormány nem támogatja az új stadion építésének ötletét az Üllői úton, illetve az állam nem váltja meg a Ferencváros pályahasználati jogát. A kormányszóvivő hozzátette: bár Magyarország szándékai között szerepel, hogy Horvátországgal közösen 2012-ben Európa-bajnokságot rendezzen, a rendezési jogról csak 2006 decemberében várható döntés.

"Így a kormány úgy döntött, hogy ebben a helyzetben ilyen beruházásra nem költi az adófizetők pénzét" - mondta Batiz András. Szavai szerint a kormány nem kivételezik senkivel, így a Fradival sem, amely egy egyesületi formában működő, nem állami szervezet.

A szóvivő szerint az FTC "kivételezett helyzetben van", hiszen egy nyolchektáros állami ingatlant ingyen használhat még 11 évig.

Furulyás János az FTC elnöke az MTI-nek azt mondta, hogy amíg nem kapja meg a klub a kormány írásos anyagát, addig nem kívánja kommentálni a döntést.

"Várhatóan a hét végén vagy a jövő hét elején megkapjuk az írásos anyagot, melynek elemzése után természetesen a Ferencváros is ismerteti álláspontját."