Auguszta
-4 °C
2 °C

A felesége dönt Matthäus sorsáról

2005.09.22. 13:20
A legnagyobb példányszámú német bulvárlap úgy véli, hogy a magyar labdarúgó-kapitány, Lothar Matthäus jövőbeli szerződését illetően szerb felesége, Marijana mondja ki a döntő szót. A Budapestre rajta keresztül kerülő Matthäus úgy gondolja, hogy a családjának jól kell éreznie magát, csak akkor jöhet szóba az írásos megállapodás az őt szerződtetni kívánó PAOK Szalonikivel.
Noha az Index azt a tájékoztatást kapta a görög PAOK Szaloniki futballcsapatának sajtófőnökétől, Kiriakosz Kiriakosztól, hogy a jelenlegi magyar szövetségi kapitánnyal, Lothar Matthäusszal szóban már megállapodtak, egyáltalán nem biztos a kétéves szerződés. Jóllehet ezt már a klub elnöke, Jannisz Gumenosz is megerősítette és szinte a teljes görög média tényként kürtölte világgá a szerződés hírét.

"Halálbiztos sosincs"

Matthäus a német Bildnek így nyilatkozott csütörtökön, az események után: "Halálbiztos sosincs. A családomnak jól kell éreznie magát, és ehhez mindennek igazodnia kell. Amíg ez nem valósul meg, addig nem írom alá a szerződést."

Matthäus a hétvégén szerb feleségével, Marijanával Szalonikibe repül, és a lap úgy véli, ha ő is megfelelőnek tartja a négyszázezres kikötő- és iparváros környezetét, akkor zöld jelzést adhat a szerződéshez. A hat éve Pesten élő Marijana három gyereket nevel, és vélhetően, ha nem muszáj, ő nem szorgalmazza a váltást. Annál is inkább, mert a gyerekei itt járnak iskolába, illetve Matthäus rajta keresztül került Budapestre.

Motivált csapatot szeretne Matthäus

"Sikerorientált ember vagyok, ezért a sportbeli perspektíva mellett rendben kell legyenek az edzéslehetőségek, és a csapatnak is megfelelően motiváltnak kell lennie a szerződtetésemhez" - jelentette ki határozottan az egykori aranylabdás.

E téren most nem lehet a legjobbakat elmondani a bajnokság tizenharmadik helyén álló PAOK-ról, hiszen Matthäust egyfajta válságmenedzsernek szerződtetnék. A lap úgy tudja, évente körülbelül másfélmillió eurót (370 millió forint) igényelne az, hogy Matthäus mellett a család is elégedett legyen - ebbe beletartozik egy családi ház bérleti díja is -, vagyis megszerezzék a trénert.