Sára, Márió
2 °C
6 °C

Matthäus megnyugtatta Bozókyt

2005.09.24. 17:06
Szerdán sokkal biztosabbnak tűnt, hogy a német Lothar Matthäus elhagyja a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányi posztját. Szombati megbeszélésén a kapitány megnyugtatta az MLSZ elnökét, dr. Bozóky Imrét.
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint jó úton haladnak az egyeztetések a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) a december harmincegyedikén lejáró szerződése meghosszabbításáról.

Matthäus: jó úton haladunk

"Szombaton is beszéltem Bozóky Imrével, az MLSZ elnökével, bizakodó vagyok a további közös munkát illetően" - mondta Matthäus szombaton. "Folyamatosan egyeztetünk a különböző részletekről, és úgy érzem, jó úton haladunk."

A szakember cáfolta a Nemzeti Sport szombati számában megjelenteket, melyek szerint ultimátumot adott volna a szövetségnek, hogy ha szombaton délig nem hosszabbítják meg a szerződését, akkor elfogadja a görög PAOK Szaloniki ajánlatát.

Szó sem volt ultimátumról

"Erről szó sem volt. Nem az én stílusom a fenyegetőzés. Sajnos az elmúlt napokban számtalan, minden valóságalapot nélkülöző találgatás jelent meg velem kapcsolatban, ami megnehezítette az egyeztetéseket és több félreértést eredményezett."

Matthäus hozzátette: még beszél feleségével, és vasárnap délelőtt eldönti, elutazik-e Szalonikibe, hogy beszéljen a PAOK vezetőivel. "Telefonon tárgyaltam Matthäusszal, a megbeszélés mindkét fél számára megnyugtató volt. Bízunk abban, hogy október tizenharmadikán megállapodást köthetünk a folytatásról. Jómagam a szövetségi kapitánnyal egyetemben - a sikeres szereplés érdekében - nyugodt légkört kívánok teremteni a válogatott még hátralévő két világbajnoki selejtezőjére" - idézte Bozóky Imre MLSZ-elnököt a szövetség honlapja.

Bozóky október 4-én tér vissza Peruból, ahol az U17-es világbajnokság szervezőbizottságának tagjaként dolgozik a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) felkérésére.