Valér
2 °C
8 °C

Matthäus döntött: itt marad

2005.09.25. 11:24
Nem fogadta el a PAOK Szaloniki ajánlatát Lothar Matthäus. A válogatott szövetségi kapitánya az MTI-nek elmondta, bár nagyon kedvező ajánlatot kapott, nem folytatja a tárgyalásokat a görög csapattal. A PAOK megharagudott, és hétfőn kipakol.
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem fogadta el a görög élvonalbeli PAOK Szaloniki ajánlatát. A szakember nem utazik el a görög klub vasárnap esti bajnoki mérkőzésére, és a továbbiakban nem is folytat tárgyalásokat a szalonikiekkel. Matthäus a magyar válogatott mellett szeretné folytatni a munkát.

A szívére hallgatott

"A szívemre hallgattam, amikor visszautasítottam a görög ajánlatot, amely minden szempontból nagyon kedvező volt" - mondta Matthäus az MTI-nek. "Magyarországon azonban elkezdtem egy munkát, amit nem szeretnék félbehagyni. Nagyon megszerettem az országot, a csapatot. Rengeteget jelentett a magyar szurkolók óriási szeretete. Távozásommal azoknak okoztam volna csalódást, akik eddig bíztak és hittek bennem. Mostantól nyugodtan tudjuk folytatni az egyeztetést a magyar szövetséggel."

A távirati irodának arra a kérdésére, hogy ez azt jelenti-e, mindenképpen meghosszabbítja szerződését, a szakember ennyit mondott: "Én készen állok a hosszabbításra, de a döntést a labdarúgó-szövetség elnöksége fogja meghozni október 13-án."

Görögországban botrányt okozott

Magyarországon rendeződni látszik a helyzet, ellentétben Görögországgal. A PAOK vezetői és a helyi újságírók ugyanis biztosra vették, hogy Matthäus lesz az edzőjük, hiszen az egyesület már a repülőgyejeket is elküldte neki, és úgy volt, hogy vasárnap Szalonikibe utazik. Szóbeli megállapodásuk volt a szakemberrel, amelyet ő nem tartott be.

Hétfőn délután két órakor a klub sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra a Matthäus-menedzsmenenttel folytatott tárgyalássorozat részleteit.

A PAOK-ot csak kihasználta Lothar?

"A PAOK, miután telefonon beszélt Lothar Matthäus menedzserével szeptember 24-én, bejelenti, hogy a szakember mégsem utazik Szalonikibe, ahogy ezt eredetileg terezték. Matthäus azzal az indokkal mondta vissza a felkérést, hogy nem lehetett ott az együttes felkészülésében már az elejétől, illetve az új játékosok kiválasztásában sem vehetett részt. A PAOK arra készül, hogy hétfőn nyilvánosságra hozza a megbeszélések anyagait, illetve a szerződéstervezetet. A sajtótájékoztató hétfőn délután kettőkor lesz" - írta a PAOK hivatalos honlapja.

Görögországban biztosra veszik, Matthäus csak azért egyezkedett velük, hogy nyomás alatt tartsa az MLSZ-t (Magyar Labdarúgó Szövetség), amely október közepén dönti el, hogy hosszabbít-e a trénerrel.

Az érdeklődést köszöni

Az oldalon egyelőre a korábbi német sztárfutballistát képviselő ügynök, Ertan Goksu utolsó faxüzenetét közölték szó szerint: "Kedves Gueme úr! Miután tegnap és ma reggel tanácskoztam az ügyfelemmel, tájékoztatjuk arról, hogy Lothar Matthaus személyes okok miatt úgy döntött, nem utazik Szalonikibe. Szeretnénk személyesen is megköszönni önnek és Pavramidi úrnak az érdeklődést és az ajánlatot. Remélem, a PAOK jól szerepel az idény hátralévő részében".